MODERAT SKATTEPOLITIK – DET BIDDE EN TUMMETOTT!

Moderaterna slår via ekonomiskpolitiska talespersonen Elisabeth Svantesson på stora trumman: 

NU SÄNKER VI SKATTEN PÅ BENSIN OCH DIESEL.

Elisabeth Svantesson skriver:

”Tack vare Moderaterna sänks skatten på bensin och diesel den 1 maj. Företagare, familjer och föräldrar som är beroende av bilen för att kunna bedriva verksamhet, ta sig till jobb och skola har många det tufft just nu med höga priser på både drivmedel och el. Det måste gå att leva i hela landet samtidigt som vi ställer om.” Texten är hämtad in extenso från hennes FB-sida!

När jag först hörde om de femtio (50) örena trodde jag det var ironi och skämt för att markera emot socialistisk högskattepolitik. Men så var det inte. De femtio (50) örena var på blodigt politiskt allvar! 

Nu gör Moderaterna ett pinsamt politiskt nummer av förslaget. De borde skämmas att trumpeta ut femtio (50) öre per liter som ett reformförslag och en skattesänkning av betydelse för landsbygdsbefolkningen.

Att den samlade vänstern motsätter sig denna mycket marginella skattejustering är inget bevis för eller tecken på att förslaget är meningsfullt. Miljöpartiet ylar om ”hot mot klimatet”.  Endast löjeväckande.

Räkna själv Elisabeth! Jag tankar min bil med 95 oktanig bensin för 18 kronor per liter. Tanken rymmer 60 liter. Den totala kostnaden blir 1080 kronor efter en mycket marginell skattejustering på femtio (50) öre skulle kostnaden bli 1050 kronor dvs 30 kronor mindre. Det ger mig en längre körsträcka motsvarande 1,7 liter bensin. Senast jag tankade bilen hade marknadspriset rört sig mer än femtio (50) öre jämfört med gången innan!

Tror du på allvar Elisabeth att någon på landsbygden får bättre privatekonomi och att det ”går att leva på landsbygden” med denna justering? 

Förslaget visar hur ledande Moderater isolerat sig i maktens korridorer. De förstår inte att förslaget bara retar upp vanligt folk ute på vischan, där jag bor.

Ett svar to “MODERAT SKATTEPOLITIK – DET BIDDE EN TUMMETOTT!”

  1. MODERAT SKATTEPOLITIK – DET BIDDE EN TUMMETOTT! — lennart waaras blogg – Life, Death and all between Says:

    […] MODERAT SKATTEPOLITIK – DET BIDDE EN TUMMETOTT! — lennart waaras blogg […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: