SÅ LURADE SOCIALDEMOKRATERNA MODERATERNA

Moderaternas ekonomiskpolitiska talesman Elisabeth Svantesson kom den 14 december 2021 med ett utmärkt förslag.  Inhibera den statliga skatten på el tillfälligt för december – februari för att minska hushållens kostnader för el under dessa tunga månader med skenande el-priser. Kostnad ca 7 miljarder av de ökade skatteintäkter staten får genom de skenande el-priserna.

Det var ett bra och enkelt förslag som minskade el-kostnaderna för alla.

Samma dag, faktiskt bara någon timme innan, partiledardebatten som inleder riksdagens vår session skulle avhållas presenterade Socialdemokraterna vid en snabbinkallad presskonferens, det var bråttom, ett förslag för att kontra och desarmera Moderaternas förslag.

Mikael Damberg och den svamlande inseniören Farmanbar skickades fram.  De påstod sig ha arbetat hårt med ett förslag med sex miljarder i potten. Dessa sex miljarder föreslogs delas ut som bidrag ”till de mest drabbade hushållen”, dvs hushåll med en elförbrukning över 2000 kWh per månad. Således, ett socialistiskt fördelningspolitiskt förslag med ansökningsförfarande. Mumma för offentliga byråkrater. Förslaget var snabbt påkommet och inte genomtänkt, det var uppenbart redan då. Damberg och Farmanbar kunde inte svara på en enda fråga hur det hela skulle fungera i praktiken. Man sade sig ha flera månaders utredningsarbete med jurister framför sig innan man kunde presentera ett fungerande förslag. Innan det utredningsarbetet var avslutat skulle inga pengar utbetalas. Att det är i januari-mars som hushållen har betalningsproblem berördes inte alls.

Den svamlande inseniören Farmanbar meddelar NU att det kommer att ta sex månader att arbeta fram ett konkret förslag. Det innebär att hushållen i bästa fall kan räkna med att sända in ansökningar om bidrag i slutet av sommaren. Sedan skall byråkrater granska ansökningarna och bevilja eller avslå. Pengar? Hushållen kommer att få kompensation för de extrema el-kostnaderna i januari – mars någon gång i augusti – september. Lämpligt nog precis innan valet.

Det värsta är dock att Moderaterna lät sig desarmeras. Elisabeth Svantesson är lurad av banan. Inte ett ord från Elisabeth Svantesson, efter Socialdemokraternas presskonferens, om Moderaternas utmärkta förslag att inhibera elskatten tillfälligt, vilket fungerade också retroaktivt dvs för december. Förslaget var enkelt att administrera via el-bolagen. Inga byråkratiska socialistiska ansökningar och fördelningar beviljande av byråkrater.

Men nej. Nu tiger Moderaterna som sju dövstumsinstitut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: