AKTUELL COVID-19 STATISTIK FÖR VACCINERADE OCH OVACCINERADE INKL DÖDA AV VACCINBIVERKNINGAR OCH DÖDA MED COVID-19 TROTS VACCINATION

Först Läkemedelsverkets senaste statistik över allvarliga och dödliga biverkningar som en följd av vaccination fördelat per vaccin-typ. Cirka 7,77 miljoner svenskar är vaccinerade.

Statistiken från Läkemedelsverket anger rapporterade uppgifter om biverkningar med allvarliga symptom respektive dödlig utgång t.o.m. 2022 01 04. Allvarliga biverkningar definieras i statistiken:

”En allvarlig biverkning är en sådan som leder till döden, är livshotande, nödvändiggör sjukhusvård eller förlängd sjukhusvård, leder till invalidisering, medför missbildning eller är annan medicinskt viktig händelse.”

Cominarty rapporterar 278 döda i biverkningar samt 4875 rapporterade allvarliga biverkningar. Cirka 13,9 miljoner doser.

Spikevax Moderna rapporterar 37 döda i biverkningar samt 1265 rapporterade allvarliga biverkningar. Cirka 2,5 miljoner doser.

Vaxzevria rapporterar 45 döda i biverkningar samt 2114 rapporterade allvarliga biverkningar. Cirka 1,3 miljoner doser.

Nu till Folkhälsomyndighetens statistik över vaccinerade och ovaccinerade t.o.m vecka 52 2021.

Diagram: Antal bekräftade fall av covid-19 per vecka, från vecka 1 2021 till och med vecka 52 2021, fördelat på ovaccinerade och vaccinerade fall. Covid-19 smittade och vaccinerade dominerar stort i slutet av året i totalt antal fall.

Diagram: Rullande medelvärde för de tre senaste veckorna över antal bekräftade fall per 100 000 invånare uppdelat på ovaccinerade och vaccinerade, bland personer 12 år och äldre, från vecka 25 2021 till och med vecka 52. 

Vaccinerade med bekräftad covid-19 smitta ökar exponentiellt snabbare än ovaccinerade och är nästan ifatt ovaccinerade i relativa tal. Nota bene! Påstod inte Stefan Löfven och Anders Tegnell för drygt ett år sedan arv vaccinerna – numera med en ”booster” – skulle utgöra ”fullgott skydd”? Jo, det var precis vad de stod i SVT och påstod! Det var uppenbarligen propaganda utan vetenskaplig, peer review granskad, grund. Lögn således.

Under vecka 52 rapporterades 59 465 bekräftade fall av covid-19 i Sverige, vilket är en ökning med 112 procent jämfört med vecka 51. Antalet ovaccinerade fall ökade med 57 procent och antalet vaccinerade fall ökade med 142 procent. Nota bene! Av de bekräftade fallen vecka 52 var 15 597 ovaccinerade, vilket motsvarar 26 procent och vaccinerade 74 procent.

Hittills har 44 bekräftade fall rapporterats avlidna under vecka 50. Föregående tre veckor var medeltalet 27 dödsfall per vecka. Bland de rapporterade dödsfallen vecka 50 var 16 ovaccinerade, vilket motsvarar 36 procent dvs 64 procent av de döda var vaccinerade.

Diagram: Antal* avlidna bekräftade fall per vecka, uppdelat på ovaccinerade och vaccinerade fall, från vecka 1 2021 till aktuell rapportvecka. 

*Staplarna visar det totala antalet avlidna varje vecka samt antal vaccinerade (vaccinerade visas som en delmängd av totalt antal). De veckor när antalet vaccinerade fall som avlidit är färre än tre visas inte antal vaccinerade, endast totalantalet visas. Detta på grund av risk för röjande av uppgifter om enskild individ. Antalet avlidna under perioden fördelar sig enligt följande: Av totalt 5 236 avlidna var 4 569 ovaccinerade och 667 vaccinerade, varav totalt 13 under perioden endast ingår i totalantalet för aktuell vecka på grund av risk för röjande. Data för de två senaste veckorna är preliminära och kommer troligen att stiga. Data presenteras enligt det datum som personen anges ha avlidit i rapporteringssystemet SmiNet. De fåtal dödsfall som finns registrerade utan dödsdatum (41 dödsfall) finns inte med i grafen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: