TALIBANERNA I AFGHANISTAN I SVENSK POLITIK OCH MEDIA

När jag systematiskt går igenom rapporteringen från Afghanistan i svenska media slås jag av att ingen – säger igen – analyserar den grundläggande frågan HUR talibanerna kunde vinna denna snabba och i stort sett oblodiga seger och totala övertagande av hela landsbygden och samtliga stora städer. En överväldigande seger med total kapitulation av den USA-tränade, tungt och modernt beväpnade armén inklusive deras stridsflyg. Dessutom en omedelbar och fredlig inmarsch i Kabul med fullständigt överlämnande av hela statsledningen och administrationen. Även om PK media ojar sig över några skott här och där inklusive enstaka avrättningar av förrädare är detta en av de minst blodiga revolutioner/uppror/maktövertaganden vi upplevt under hela 1900-2000-talet. Den tränade och tungt beväpnade reguljära armén flydde utan strid och lämnade kvar sina moderna tunga vapen till talibanerna. Varför? Varför analyserar ingen i media detta märkliga förlopp? Den reguljära armén hade tillgång till ett modernt flygvapen men förlorade ändock stort. De hade tränats systematiskt och organiserats av USA:s militär i 20 år. USA har öst in hundratals miljarder dollar – Sverige en miljard kronor per år – som hamnat i korrumperade ledares fickor. Presidenten flydde med väskor med pengar i sådan mängd att de inte fick plats i helikoptern.

De stora folkliga missnöjet med en korrumperad regimen stödd av USA och Sverige är en sannolik delförklaring. En annan var/är att talibanerna är djupt motiverade och av islamsk religiös övertygelse fanatiska krigare. De har haft som delmål att välta en korrupt regim som helt överlevt på främmande – USA:s och Sveriges – bajonetter. Även om Sverige förklarade och förklarar att det handlat om den genomskinliga PK motiveringen att ”ge flickor utbildning” debriven i skydd av automatvapen och bajonetter och dödande av afghaner. Det är inte ens ett fikonlöv!

Grundförklaringen är mycket enklare än så. Talibanerna är muslimer och de har den afghanska muslimska befolkningens stöd. Vi må ogilla det, men så är det. Ett folks befrielse måste var dess eget verk.

Sverige skall inte heller ta emot de afghaner som nu försöker fly från Afghanistan. De 70 000 afghaner som vistas i Sverige och lever på bidrag från svenska skattebetalare skall skickas tillbaka för att bidra till uppbyggandet av det egna landet. De 7 600 ensamkommande skäggbarnen skall utvisas. De skall inte ges amnesti. Av 7 600 ensamkommande skäggbarn som fick stanna för gymnasiestudier har 171 – ett hundra sjuttioen – klarat en gymnasieexamen. Deras intelligens (genomsnittligt IQ under 80) visas inte bara av detta utbildningsmisslyckande utan också tydligt av att de tror att de kan lifta genom att sitta på vingarna till ett flygplan. Se bilderna från Kabuls flygplats. Märkliga i sin efterblivna stollighet.

PK medias inklusive statstelevisionens rapportering är en sorglig sörja av halvsanningar, förvridningar, utelämnanden och lögner. Rapport excellerade med en riktig gråtvals om en svensk familj som hade haft ett ensamkommande skäggbarn boende hos sig. Han hade med rätta utvisats till Afghanistan. Nu satt fadern med tårar i ögonen om svamlade i Rapport. Irrelevant, ovidkommande och lögnaktigt. Så dras valserna nu i svenska PK media. 

Vi kommer att se än mer av detta från Löfven-regeringen sida med globalistmedlöparen Ann Linde i spetsen – en person vars förmåga att ljuga utan att blinka ligger helt i nivå med Morgan Johanssons – och systematisk understödda och applåderade av PK media. 

Håll huvudet kallt! Fundera på vad som sägs! Är det som sägs sannolikt och relevant! Kolla fakta från annat håll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: