HUR SKALL MAN FÖRSTÅ TALIBANERNAS SNABBA ÖVERTAGANDE AV AFGHANISTAN?

Förklaringen till talibanernas snabba övertagande av Afghanistan – snart återstår bara Kabul – kan sannolikt bara förklaras av att talibanerna folkligt stöd, i synnerhet på landsbygden. Den snabba militära offensiven över hela landet samt de snabba och många gånger helt oblodiga övertagandet av stora städer tyder på det. Guvernörer i flera stora städer har överlämnat städerna till talibanerna för att bespara den egna befolkningen skador, död och materiell förstörelse. Jag har svårt att hitta någon annan förklaring än att talibanerna har ett brett folkligt stöd. Talibankrigarna är som det förefaller sämre beväpnade än regimens militära styrkor. På bilder står talibankrigare i egna civila kläder med gamla ryska Kalasjnikovs som dock är tillförlitliga och effektiva samt föråldrade, i förhållande till dagens state of the art, raketgevär. De har inte heller vad man kan bedöma någon tyngre beväpning som pansar (men det har vi ingen säker information om ) eller flyg (det har bara USA och dess marionetter). Det har i västerländska media rapporterats att talibankrigarna i samband med övertagandet av de stora städerna har kommit över mängder med moderna vapen och ammunition som Kabul-regimens retirerande militära styrkor medvetet lämnat efter sig. Talibankrigarna är mer motiverade och övertygade om det rätta i den sak de slåss för. Till skillnad från marionettregeringens i Kabul militära styrkor som har anledning att fundera och undra över frågan varför de strider och i vems intresse. En korrumperad regering och förvaltning i Kabul? För USA? För Sverige?

Trots att den sittande regimen i Afghanistan har beväpnats och tränats militärt av USA och Sverige ger regimens militära styrkor och soldaterna upp utan strid och/eller förlorar snabbt och stort i strid.

Ilskan mot USA och USA:s marionetter i Kabul är uppenbarligen stor och djup i de breda befolkningslagren. På något annat sätt kan jag inte tolka det dramatiska händelseförloppet och det geografiskt snabba militära och politiska övertagandet. USA och deras internationella marionetter, där Sverige som vanligt ingår, har sått vind och får skörda storm.

Sverige deltog i den militära ockupationen av Afghanistan under de politisk korrekta svepskälen att skapa skolor för barn och skydd åt kvinnor. Sveriges politiska ledning och ledande militär är som vanligt inget annat än USA:s knähundar. Precis som i Libyen, där Sverige deltog med spaningsflyg i Fredspristagaren Barack Obamas folkmord på libyer och bombandet av ett rikt, stabilt och fungerande land till grus, kaos och klanvälde, med öppen slavhandel som en följd.

Jag har inga synpunkter på hur talibanernas kommer att styra landet om de vinner och inför sharialagar. Det är en fråga för det afghanska folket att välja styre, inte för Sverige och USA.

USA:s mördande militära soldater med benäget bistånd av Sverige – make no mistake about that – har uppenbarligen bara haft ett marginellt folkligt stöd. Hur många afghaner svensk militär dödat i Afghanistan är en hemlig uppgift. Några få svenskar har stupat. De tolkar som bistått Sverige i Afghanistan som det nu ojas över ses sannolikt i Afghanistan av befolkningen som landsförrädare som valde fiendens sida. Huruvida Sverige har moralisk plikt att ta hit dem kan jag inte bedöma. Sannolikt är det så! Jag ligger dock inte sömnlös över om talibanerna med folkligt stöd avrättar dem de ser som förrädare. Det tror jag att också vi i Sverige skulle göra med landsförrädare.

Ett folks befrielse måste vara dess eget verk,” det är en gammal sanning. ”Befrielse” på främmande länders bajonetter har aldrig fungerat! Det leder bara till ockupation, förtryck och hårdnande motstånd. Om folket i Afghanistan väljer talibanerna före andra politiska och sociala klaner och korrumperade maktcentra, så är det OK för min del. 

Det jag ännu säkrare på är att Sverige och Europa INTE skall ta emot en enda ytterligare afghansk migrant – kalla dem flyktingar om ni vill det gör ingen skillnad – för att försörjas av svenska skattebetalare. De är dysfunktionella – det har demonstrerats med stor tydlighet –  och klarar inte att anpassa sig och fungera i ett svenskt industriellt, ekonomiskt, politiskt och socialt avancerat samhälle. De har inga uppgifter och ingen vettig roll här. De ställer bara till oreda ekonomiskt, politiskt och socialt. Ett totalt stopp för afghansk migration till Europa och Sverige måste vara de politiska kravet nu!

Ett svar to “HUR SKALL MAN FÖRSTÅ TALIBANERNAS SNABBA ÖVERTAGANDE AV AFGHANISTAN?”

  1. Sverige & Brott Says:

    Iran och Pakistan har hjälp till att de barbarerna nu ska styra 48 miljoner människor som religiösa slavar. USA kan dra åt helvete

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: