KORRUPTION I SVERIGE

Vi börjar med en dementi!

I Sverige förekommer ingen offentlig korruption. Det är ett stående mantra. Det finns ingen offentlig korruption vare sig från politiker eller kommunala eller statliga tjänstemän. Politiker och offentliga tjänstemän är helt enkelt helt obrottsligt ärliga och okorrumperade, vare sig ifråga om pengar, fördelar, tjänster eller vänskapskorruption. Svenska tjänstemän är oförvitliga även om Olof Palme tog bort och avvecklade tjänstemannaansvaret år 1975.

De förekommer inte att tjänstemän som tilldelar bygglov och byggprojekt å kommunens vägnar av de stora byggföretagen får kick backs i form av bygge på sommarstuga, altan eller liknande. Jag upprepar sådant förekommer inte alls i Sverige, i andra länder kanske, långtbortistan, kanske t.o.m i Norge men, men, men INTE i Sverige.

Det förekommer inte alls att högre tjänstemän inkl fackpampar går före i kön till lukrativa bostäder eller till middagar, resor och alkoholintag på medlemmars eller skattebetalares bekostnad. Sådant händer inte, möjligen med ett undantag för Göteborg. Där har det ryktats t.o.m i statsmedia och PK-media som ägs av Bonniers och Schibstedts att det luktats på fördelar och inköp med skattebetalares pengar. 

I media rapporteras om 20-30 fall där högre tjänstemän tagit sig före i vaccinationskön. Före äldre och svårt utsatta bland boende och personal. Det är väl bara lögn och överdrifter. Ingen korruption! De döms inte heller i domstol men möjligen ute i samhället, vid lunchborden, vid middagsborden, på fikarasterna och på arbetsplatser med riktiga arbetare ofta i den privata sektorn.

En konsekvens av mantrat om att det inte finns korruption är att det heller aldrig undersöks och döms i tillräcklig utsträckning vare sig på lokal nivå eller central nivå om det förekommer offentlig korruption av tjänstemän och/eller politiker.

För eftersom det inte förekommer korruption in the first place så behöver vi ju inte heller undersökas om det förekommer politisk eller tjänstemannakorruption. Vilket skulle bevisas! 

Journalister – inte minst i den lokala pressen – gör heller inte tillräckligt många allvarliga försök att undersöka.

Exempel: Lena Hallengren som enligt mediauppgifter två gånger fuskade till SSU skattepengar genom att falskeligen ange för många medlemmar. Hon är inte ställd inför rätta för bedrägeri eller annat brott som exempelvis korruption. Nu fortsätter hon sin bana som minister eftersom hon har visat sig ha meriter på sitt CV som att hon inför partiet visat sig vara skrupelfri. Korruption som visat sig vara meriterande! Flera liknande exempel finns. Minst ännu en minister kan namnges för liknande brott.

Exempel: Just kring försäljning av värme/kraftvärmeverk förefaller det förekomma korruption.

Hur kan den tidigare ministern och centerpartisten Maud Olofsson ha undgått att ställas inför rätta för sina energipolitiska affärer med köpet av NUON som kostat svenska skattebetalare flera HUNDRA miljarder kronor samt det misslyckade köpet – av tyska kolkraftverk. Reinfeldt och Borg svär sig fria. De var inte informerade och visste ingenting.

En vacker dag när allt vänt i Sverige hoppas jag få se Maud Olofsson ställd inför rätta och dömd för brott mot Sverige och svenska skattebetalare.

Lokal nivå. Hur är det där? Inga namn och inte heller aktuell kommun. Det är bara ett tentativt exempel utan grund i verkligheten. Jag är nämligen inte i besittning av den typ av dokument och bevis som sannolikt skulle medföra fällande dom i domstol. En försäljning av ett värmeverk till underpris med det stora partiets mandat och med benägen hjälp och styrning av en partigängare som också råkade vara kommunens högste tjänsteman har klara drag av korruption med kick back på privat företagskonto. Varför har inte den lokala tidningen grävt i detta. Men medborgarna i kommunen är informerade. De vet.

Det har sina fördelar att bo på en liten ort i Västmanland. Jag har tidigare i många år bott i Uppsala, Täby, Stockholm, Västerås och Örebro och numera i Surahammar och i Kilsbergen

I den lilla kommunen på vischan ser man tydligare och lättare hur anti-landsbygd och anti etniska svenskar rikspolitiken är. Småföretagare, hantverkare och yrkesarbetande män är mycket mer klarsynta om vad som faktiskt sker i Sverige än de offentliganställda i kommun och stat som är helt förvända av värdegrundsövningar och PK ideologi och identitetspolitik. De förmår inte att se och analysera den svenska sociala, politiska och ekonomiska situationen.

WHO OCH WUHAN PANDEMIN – VAR STARTADE DEN?

WHO höll en presskonferens i Kina efter att ha varit på besökt och försökt undersöka orsakerna och de faktorer som medförde det som blev ett globalt utbrott a covid-19. Allt var öppet o inga problem. Man hade fått all tillgång till öppen information. Så lät det då och där!

Nu när de är hemma får vi höra en helt annan historia och att de inte alls fått reda på allt. Att all info inte släppts, de hade inte tillgång till al dokumentation som ex sjukjournaler och att de hade veritabla gräl med kinesiska partibyråkrater om tillgången eller snarare bristen på tillgång till all relevant information och dokumentation. Det går enligt WHO tjänstemän nu helt enkelt inte att fastslå varifrån viruset kom, hur det uppstod och om viruset kom från ett labb i Wuhan och var man made.

VACCINERING EMOT WUHAN VIRUSET

Läkemedelsverk sammanställer regionernas statistik över misstänkta biverkningar av vaccination emot Wuhan viruset. De är dock regionerna som diagnosticerar, fastställer och rapporterar.

Misstanken finns att de sannolikt underrapporterar än överrapporterar.

Antal vaccinerade till första veckan i februari. 268 673

Antal med biverkningar. 728 motsvarande 0,27 %

Antal med allvarliga biverkningar. 267 motsvarande 0,1 %

Antal misstänkt döda av vaccinering. 69 motsvarande 0,03 %

Vad är en allvarlig misstänkt biverkning? Läkemedelsverket definierar en allvarlig biverkan på följande sätt:

”En allvarlig biverkning är en sådan som leder till döden, är livshotande, nödvändiggör sjukhusvård eller förlängd sjukhusvård, leder till invalidisering, medför missbildning eller är annan medicinskt viktig händelse”. 

Det betyder med andra ord att om alla i Surahammars kommun – samtliga personer – vaccinerades så skulle genomsnittligt 33 personer få biverkningar, 11 personer få allvarliga biverkningar och 3 skulle dö av vaccineringen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: