AMY CONEY BARRETT NY DOMARE I USA:s HÖGSTA DOMSTOL

Amy Coney Barrett är utsedd till ny domare i USA:s Högsta domstol. Den amerikanska Konstitutionen innefattar en maktdelningsidé med en exekutiv makt = Presidenten, en lagstiftande makt = Kongressen och en dömande makt = Högstadomtolen.

Det innebär att USA:s HD har stor makt till skillnad från Sverige. Sverige saknar en konstitutionell Högsta domstol och en Grundlag som kan hindra regeringen från att exempelvis som nu sker urholka yttrandefriheten steg för steg med ex. gummilagar som den om ”hets mot folkgrupp”.

Den nya domaren i USA:s HD innebär att det står 6-3 till konservativ fördel. Även om någon av de konservativa domarna viker sig och röstar med de tre vänsterliberalerna – vilket hänt – så står det 5-4. Det känns betryggande om olyckan sker och Joe Bidén väljs till president vilket i praktiken innebär att Kamala Harris tar över presidentskapet innan den första fyraårsperioden är över. Det är så planen ser ut. Den korrupta Joe Bidén är redan så mentalt och intellektuellt förvirrad att han inte klarar fyra år med mental hälsa i behöll. Kamala Harris är en Hillary Clinton 2.0 fast än värre. En riktigt farlig socialist som riskerar att föra USA mot krig och katastrof och möjligen ett begynnande inbördeskrig.

Därför är Amy Coney Barrett viktig. Med henne kan USA:s HD försvara Amendment 1 och 2 om en närmast total yttrandefrihet och amerikanens rättighet att bära vapen.

Rättigheter garanterade av USA:s Konstitutionen och rättigheter som svensken saknar. En svensk yttrandefrihet som är kringskuren och som saknar rätten att inneha och bära vapen för försvarsändamål. Det kommer att behövas framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: