Antalet arbetslösa fortsätter att öka.

Statistiknyhet från SCB 2020-03-13 9.30 

I februari 2020 uppgick antalet sysselsatta till 5 077 000. Antalet arbetslösa ökade med 57 000 och uppgick till 454 000. Det motsvarar en arbetslöshet på 8,2 procent. Arbetslösheten i Sverige har nu ökat till hela 8,2 procent, en ökning med 0,9 procentenheter jämfört med förra året och 0,7 procentenheter sedan bara förra månaden, då arbetslösheten var7,5 procent.

Samband på arbetsmarknaden februari 2020, 15–74 år

Sifforna inom parentes anger osäkerhetstal för nivåskattningen.

Av dem som är ”Ej i arbetskraften” och är mellan 15 och 75 år utgör uppskattningsvis en dryg miljon den muslimska massmigration som ”tillförts” landet. En grupp som således helt och hållet lever, försörjs från skola till pension och slutligen dör på skattefinansierade bidrag. Kostnaderna för den gruppen är extremt svårt att kalkylera. Olika beräkningar spänner från 225 miljarder SEK per år (som mina egna) till andra som landat på drygt 400 miljarder SEK per år.

Länken till SBS:s fullständiga statistikrapport:

https://scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/arbetsmarknad/arbetskraftsundersokningar/arbetskraftsundersokningarna-aku/pong/statistiknyhet/arbetskraftsundersokningarna-aku-februari-2020/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: