KARLSTADS UNIVERSITETS (KAU) NYA UTBILDNINGAR: TROLLJÄGARE, DEMOKRATIFÖRSVARARE, INKLUDERINGSINGENJÖR OCH PATRIARKATKROSSARE.

KAU erbjuder en rad nya utbildningar. Är dessa utbildningar på allvar är förfallet vid universitetet rent förfärande. Är det en pervers form av reklamkupp för att väcka uppmärksamhet? Det är illa också det eftersom det visar hur den identitetspolitiska neo-maxismen slagit igenom på universitet och bland presumtiva sökande som antas lockas av galenskapen. Är det ett skämt? Inte roligt utan snarare oroande för att inte säga talande. Är det en reklambyrå som löpt amok, typ SAS, med bristande bildning och omdöme som utgångspunkt?

Läs och avgör själv. Jag bli inte klok på galenskapen.

”DEMOKRATIFÖRSVARARE”

”Yttrandefrihet, mänskliga rättigheter, konstnärlig frihet är demokrati i praktiken. Ta den inte för givet. Uppskatta den, upprätthåll den och kämpa för dem som inte kan. För din egen skull och för kommande generationer. Ansök senast 15 april”

”TROLLJÄGARE”

”Krossa filterbubblorna, avslöja de anonyma hatarna och rikta ljuset mot viktiga frågor som annars riskerar att begravas i kommentarsfält eller döljas i mörka hörn. Granska, bygg nytt och låt fakta ta plats. Ansök senast 15 april.”

”INKLUDERINGSINGENJÖR”

”Större än konsult, bredare än personalvetare och med ett tydligt uppdrag. Bygg nya system och verktyg, utveckla kommunikation eller skapa situationer som får fler att känna sig delaktiga och tilltalade, upptäck och ta tillvara nya perspektiv och potential, hjälp till att bryta normer och bidra till andras framgång. Ansök senast 15 april.”

”PATRIARKATKROSSARE”

”För att kunna åstadkomma förändring måste vi först vara överens om vad som behöver göras. Du får insikterna och kunskapen som låter människor utvecklas utanför begränsande ramar och bortom diskriminerande fördomar. Med rätt verktyg kan du bidra till en mer rättvis värld och hjälpa andra att växa. Ansök senast 15 april.”

Texten är citerad direkt från KAUs hemsida. Gå in på Karlstads universitets hemsida och undersök själv.

Länken: www.kau.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: