VARFÖR KOMMER PRESIDENT DONALD J TRUMP ATT VINNA EN JORDSKREDSSEGER I PRESIDENTVALET

Vad bygger den prognosen på? Har den saklig grund?  Svaret på frågan är kanske inte given för alla. Jag följer svensk och amerikansk politik dagligen sedan senare halvan av 1950-talet. I svenska media förefaller president Donald J Trump stå inför att nederlag inför de demokrater som beskrivs i positiva ordalag av svenska statsmedia och Bonniers DN medan Trump-bashing är legio. Nåja, så ser verkligheten inte ut. Jag upplever sedan några år något av ett deja vu. Jag minns tydligt svenska media, statsmedia och Bonniers DN, inför valen av Ronald Reagan (en av USA stora presidenter vid sidan av John F Kennedy ) och i UK Margret Thatcher som vann stora segrar i tre val. I samtliga nämnda fall var kandidaterna illa tålda och nedskrivna i svenska media. I nämnda fall vanns stora och tydliga segrar. Förvåningen i Sverige var stor eftersom svenska medborgare trott på beskrivningarna i media. Vi har ett mycket likartat förhållande idag. Ett generellt råd är att undvika att bedöma anglosaxiska val utifrån analys och fakta i svenska media. Det blir lätt fel. Ett färskt exempel på svenska medias misslyckande med rapportering och analys är Brexit och Boris Johnson.

 

Nu till frågan om varför jag är övertygad om att den sittande presidenten Donald J Trump kommer att vinna en övertygande seger kanske till och med en jordskredsseger. Jag presenterar i 15 korta punkter viktiga allmänna faktorer och som kan antas ha större eller mindre påverkan på den amerikanska väljarkåren. Det är faktorer som inte i någon nämnvärd utsträckning presenteras eller analyseras i den svenska allmänna Trump-bashing som utmärker Bonniers Wolodarski DN och statstelevisionen/radion.

 

 1. Viktigast är naturligtvis den reala ekonomins utveckling. Det går oerhört bra för amerikansk ekonomi och har så gjort under hela president Trumps ämbetsperiod. Det har president Donald J Trump med stor emfas kunnat presentera både i det lysande talet vid World Economic Forum i Davos liksom i det nyligen timade State of the Union talet. En lång och ihållande högkonjunktur innebär erfarenhetsmässigt en betydande fördel för den sittande presidenten gentemot utmanaren. Det har vi upplevt tidigare. Det fundamentala ekonomiska parametrarna i USA inkluderar stabilt hög tillväxt, låg arbetslöshet och ökande sysselsättning även bland minoriteter som svarta, hispanics och latinos, ökat företagande, viktig basproduktion flyttas hem till USA från andra länder etc. President Trump kunde med det som grund måla en optimistisk bild av USA och framtiden och samtidigt kraftfullt och vältaligt avvisa domedagsprofetior om ett kommande ragnarök, klimatalarmisterna och andra, som dominerar PK-media i USA (och i Sverige).

 

 1. President Trumps beslut att USA skall frånträda den klimatalarmistiska Paris-överenskommelsen har sannolikt en positiv påverkan på den breda väljarbasen i USA. Jag inser att de finns grupper som har motsatt uppfattning i liberala kretsar på östkusten med Washington och västkusten med Kalifornien som tydliga exempel. Min bild är dock att den stora massan av amerikansk medelklass och arbetarklass är skeptiska till klimatalarmisterna inte minst efter att ha sett det märkliga fenomenet Klimat-Greta som förespråkare för kommande massutrotning och Armageddon.

 

 1. President Trumps beslut att frånträda flera multilaterala handelsavtal och bygga upp bilaterala avtal med ex Kina och andra är positiva för amerikansk ekonomi och uppskattas i breda kretsa i USA. Min prognos är att president Trump och USA kommer att ge Boris Johnson och UK ett mycket förmånligt handelsavtal. Presidentens fokus på vad som är bra för USA, för USA:s arbetare och medelklass och företag kommer att uppskattas i samma breda väljarkretsar som är skeptiska till klimatalarmismen. Make America Great Again är en lysande one-liner. Det är dessutom på väg att inträffa.

 

 1. President Trump har fortsatt att bygga på en mur mot México för att stoppa den omfattande illegala invandringen från Latinamerika. Presidenterna Bush, Clinton och Obama hade redan börjat bygga. Det fanns en mur vid president Trumps tillträde på mer än 100 mil (inte alls behandlat i svenska media även om bilderna fanns att se på nätet).

 

 1. Demokraterna är splittrade och politiskt, socialt och ekonomiskt svaga just nu. Det demokratiska partiet befinner sig politiskt på en flera år lång downhill slope som sannolikt initierades av crooked Hillary Clinton och avslöjandet (se exempelvis den utmärkta boken ”Clinton Cash”) av familjen Clintons internationella korrupta men enormt vinstgivande affärer.

 

 1. Dirty democrats: Ja, som det demokratiska partiet ser ut nu är den drastiska rubriken relevant. Familjen Clinton har nämnts. Andra är far och son Joe Biden, talmannen Nancy Pelosi, warmonger Barack Obama m.fl.

 

 1. Hillary och Bill Clinton är kopplade till och utpekade i Jeffrey Epsteins pedofila Paradise Island med ett flertal besök inklusive flygturer med det famösa Lolita Express.

 

 1. Crooked Joe Biden med son. Nu när sken impeachment är över kommer fokus att riktas mot Joe Bidens affärer korrupta i Ukraina. Joe Biden är också utpekad av några av flickorna som utnyttjats på den pedofila Paradise Island i Jeffrey Epsteins regi. Informationen om far och son Bidens affärer i Ukraina och utpekandet i Epsteins härvan är väl sannolikt en bidragande förklaring till de usla resultat Joe Biden erhåller primärvalen. Informationen har nått väljarna som säger, tack men nej tack. Nu kommer sannolikt Joe Biden i fokus än mer när granskning av vad han haft för sig i Ukraina inte lägre kan döljas bakom en skenrättegång emot Donald J Trump.

 

 1. Nancy Pelosi, demokrat och talman i kongressen, skämde ut sig och det demokratiska partiet när hon under presidentens traditionella State of the Union tal i kongressen stod upp och demonstrativt rev sönder presidentens tal. Unheard of! När president Bush under falska förespeglingar invaderade och bombade Irak så visste Nancy Pelosi, det har hon i efterhand erkänt, att det inte fanns weapons of massdestruction i Irak. Men hon åtalade inte Bush i riksrätt trots att han upprepade gånger påstått det och använde det för att starta ett olagligt anfallskrig mot Irak.

 

 1. Nobels fredspristagare Barack Obama. En hycklande demokrat till president – obegripligt älskad i mångfalds och PK-media i Sverige – som startade tre krig och fortsatt fyra krig i mellanöstern. Bombade Libyen med svenskt flygstöd till klanvälde och grus. Slutligen mördades Muammar Gaddafi brutalt (CIA:s roll?). han är i efterhand inte så populär i USA som skildras i svenska statstelevisionen och Bonniers DN

 

 1. De presidentkandidater som i skrivande stund kan komma att stå emot sittande president är en homosexuell man och en socialist. Ingen av dem kan antas vara särskilt attraktiva bland amerikansk medelklass- och arbetarklassväljare. Däremot är de populära i liberala kretsar på östkusten och i Kalifornien, i synnerhet i de liberala skikt som dominerar media i USA.

 

 1. Socialisten Bernie Sanders är en verklig fara för USA, om han mot all förmodan skulle vinna. Samtidigt är han en önskemotståndare för Donald J. Trump. Efter två år med Bernie Sanders kommer ”brödköerna” i USA att var långa. Sådana uppstår alltid i socialistiska ekonomier, se Kuba, Venezuela m.fl. stater. Det enda socialister i USA och Sverige är riktigt bra på är att skapa bristsituationer för vanliga konsumenter och medborgare, det kan handla om brist på konsumtionsvaror som i de gamla kommuniststaterna eller brist på bostäder, åldringsvård, sjukvård och tandvård som i Sverige. Däremot skapar de överskott på bidragstagare.

 

 1. Paradoxalt kommer demokraternas politiska misslyckande med att avsätta president Donald J Trump i en riksrättsprocess av tydlig skenkaraktär att vara till den sittande presidentens fördel. Dels skedde hela processen för att avledda uppmärksamheten från Joe Bidens, då ledande utmanare om presidentposten, lukrativa men tvivelaktiga affärer i Ukraina tillsammans med sonen som utan erfarenhet erhöll en tung och välavlönad post som företagsledare. Riksrättsprocessen utgör sannolikt i den vanlige amerikanens ögon ännu ett led i PK -och östkustetablissemangets mediala förföljelse av presidenten. Donald J Trump kommer med rätta att utnyttja den bjudkaramellen till fullo. I synnerhet som den drivande i processen från demokraternas sida Nancy Pelosi skämde ut sig och demokraterna fullständigt i samband med Donald J Trumps State of the Union tal.

 

 1. Vad talar emot president Donald J Trump? Att han har media etablissemanget, förutom den största och bästa tv kanalen Fox News, är emot sig? Det kan till och med anses som en fördel som presidenten också kan utnyttja. Medias konstanta förföljelse av president Trump ogillas av just de väljargrupper som stödjer den sittande presidenten och att han vågat ta fighten med PK-media. Svenska media med Bonniers Wolodarski DN i spetsen bedriver samma typ av oseriös hets, ja jag menar att ordet är korrekt, gentemot president Trump.

 

 1. Trumps popularitet i USA är sannolikt betydligt djupare och bredare än vad som faktiskt rapporteras i statsmedia och Bonniers DN. Senast häromdagen talade statstelevisionens korrespondent i USA Åsberg om ”vår vän Joe Biden.” Det är som Nigel Farage konstaterade; i den rådande kampen mellan globalism och populism så är populismen på väg att bli allt populärare. President Trumps föraktade populism för honom till Vita huset för ännu en fyraårsperiod. Vi slipper dirty democrats i åtminstone fyra år.

 

Lennart Waara

Rabulistisk och nationalistisk samhällsdebattör.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: