JOHAN ROCKSTRÖM OCH FAKTA – ICKE KOMPATIBLA.

Johan Rockström är inte klimatforskare. Han är en klimatalarmistisk propagandist med ett uppdrag från Romklubben att skrämma upp människor. Därför är han också helt imun mot fakta och korrigerande empiri. Rockström presenterar löpande rena fake news. Det visas med all önskvärd tydlighet av mejlkonversationen nedan. Det är viktigt att veta och förstå den roll han tilldelats av globalisterna som använder klimatalarmismen för sina syften. De drar sig inte ens för att använda dysfunktionella och indoktrinerade små flickor för sina lögner.

Texten nedan skriven av Göran Wickström.

HAR FÅTT TA DEL AV MÅNGA MEJLKONVERSATIONER MED JOHAN ROCKSTRÖM. Nedan kan du läsa hur det blir tyst när han återigen blir överbevisad (Håller avsändaren anonym):
”Jag har tidigare berättat om min mailkorrespondens med Johan Rockström. Men jag gör det gärna igen. I Miljöaktuellt 20121106 kunde jag läsa följande: Johan Rockström berättade också om James Hansen som konstaterat att extremväder kommer mycket oftare nu jämfört med tidigare. De extremväder som man väntade sig se först omkring 2050, har inträffat redan nu, 2011. Och Johan Rockström fyller själv i: ”Stormar av typen Sandy var förr något som endast inträffade vart hundrade år. Nu kan vi räkna med att de kommer att inträffa vart annat eller vart tredje år”.
Jag ”samlar” på stormar och hade alla stormar över Atlanten från 1851 inlagda i Excel. Därför var det lätt att se att från år 1900 hade 249 stormar varit kraftigare än Sandy, som alltså kom på delad 250:e plats. Räknar man ihop alla stormar från Sandys styrka (kategori 2 på Saffir-Simpson-skalan) och starkare, så blir det 3,66 stormar per år och inte en per hundra år.
Jag mailade Johan Rockström och frågade hur han kunde komma så fel. Inget svar. Jag påminde. Inget svar. Då mailade jag hans institution, Stockholm Resilience Center och frågade om inte Stockholms universitet har någon etisk nämnd som kan jämföra Rockströms uppgifter med verkligheten. Efter en kort stund fick jag svar. Från Johan Rockström. Han förklarade att journalisten (Jon Röhne) missuppfattat en föreläsning. Jag svarade att det naturligtvis var omöjligt för en journalist på Miljöaktuellt att missuppfatta så till den milda grad. Dessutom hade det inte kommit någon dementi.
Jag frågade Johan om han kunde berätta om några tecken på klimatförändringar och då returnerade han en utredning från James Hansen. Jag berättade då om James Hansens recept för att överleva: ”vi måste spränga alla dammar jämna alla städer med marken, utrota alla idisslande husdjur, ja utrota hela den koldioxidalstrande industrin. Då har vi en möjlighet att överleva”.
När jag berättade detta slutade Johan Rockström att citera Hansen. Men hur jag än försökte så lyckades jag inte få Johan Rockström att berätta om tecken på klimatförändringar.
Till saken hör att 2012, när Sandy drabbade New York, så var det året relativt lugnt med Sandys 95 knop och Michaels 100. 2013 var ännu lugnare med den kraftigaste stormen blåste 75 knop. Fullständigt unikt sedan år 1900.”

OBS! Återigen. Detta mejl har inte jag skrivit. Jag återger det.

Om människor bara visste hur lite vetenskap och hur mycket ”spådomar” och oriktiga uppgifter Johan Rockström och hans domedagskollegor står för…

 

Ett svar to “JOHAN ROCKSTRÖM OCH FAKTA – ICKE KOMPATIBLA.”

  1. Lennart Waara Says:

    Lars Tyskling: Det är mycket avslöjande. För mig gick en taljdank upp när jag hörde Rockström bortförklara alla fakta från verkliga observationer. Allt ingick i modellen: varmare, kallare, torrare, blötare, mer is, mindre is. Det var för några år sedan och han framstod som en skojare i mina ögon. Praktiskt med en modell som aldrig kan ha fel. Han får ju heller aldrig några kritiska frågor. Nu är det tydligen fem år som gäller om man får tro Väderpär. Sedan går det åt skogen. Alla håller tyst, nästan, men få tar till sig det. Annars skulle ju allt avstanna. Ingen vettig människa tror på allvar att utsläppen globalt minskar på fem år. De ökar, men alla kolkraftverk som byggs i Kina och i tredje världen. De kommer att öka mycket. Än kommer vi att piskas av Rockström och Väderpär, men 2024 borde allt vara över. Så håll ut. För att nu inte kallas förnekare, så är det den osakliga alarmismen jag vill åt. Den paniktstämning som gör att vi inte systematiskt och med vetenskap och teknik göra världen lite bättre dag för dag, utan rusa som en skock får utan att tänka och beräkna var insatserna gör mest nytta till minsta möjliga kostnad. Och då handlar det inte om att implementera gårdagens teknik i stor skala eller att försvåra för tillväxt, som ger ekonomiska möjligheter till utveckling och framsteg. Chamaner behöver vi inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: