ERICA BJERSTRÖM – EN PROPAGANDIST ANSTÄLLD AV SVT.

Statstelevisionen SVT:s utrikeskorrespondent i USA Erica Bjerström är en märklig person, to put it mildly. Hon borde tilldelas något slags pris typ; Sveriges främsta vrängare av sanning och fakta.

Idag 14.3.2019 intervjuades hon av statsradion SR med anledning av att en stackars utnyttjad 16 årig dysfunktionell flicka nominerats till Nobels Fredspris. Journalisten på statsradion SR var inte riktigt på samma spår som Erica Bjerström så det blev riktigt underhållande.

Första frågan var om inte Nobels Fredspris handlade om internationell säkerhet och säkerhetspolitik och inte klimatalarmismen? Varpå Erica Bjerström svarade att ”klimathotet” var en säkerhetspolitisk fråga. I USA, påstod Erica Bjerström, finns en stor forskning kring sambandet mellan klimathot och internationell säkerhet, men som vi in Sverige, enligt Erica Bjerström, inte alls känner till. Bäst så, då kan ingen syna hennes kort.

Nu blev det intressant! Erica Bjerström hade uppenbarligen räknat med att intervjuaren skulle nöja sig med det svepande påståendet. Intervjuaren ställer dock följdfråga.  Mild i form men hård i sak.

”Kan du inte redogöra lite för den forskningen?”

Erica Bjerstöm är en agenda driven propagandist som inte kan misstänkas för att läsa forskningsrapporter. Hon blev ställd men började efter en liten stund svamla.

I sammandrag hennes tes. Syrien konflikten handlar i grunden om klimathotet. Det har varit torka i Syrien i flera år. (Korrekt, men det har det varit i området med jämna mellanrum i tusen år, inget nytt). Unga män har därför flyttat in från landet till städerna. Där har det sedan radikaliserats till daesh/IS. Naturligtvis anger Erica Bjerström inte hur det gått till och varför. Men kriget i Syrien och de följande flyktingkatastroferna är ett säkerhetspolitiskt problem orsakat av klimathotet. Islam har inget med saken att göra! Det är vad Erica Bjerström vill hävda. Hon fortsätter med flyktingströmmarna från Nordafrika som också är ett resultat av klimatförändringar. Exakt hur anger hon inte! Inte heller att de flesta muslimska nordafrikaner som kommer till Europa och Sverige är välfärdsmigranter som söker ett, förståeligt, bättre liv i Europa och Sverige.

Ergo: Det är korrekt att nominera den dysfunktionella 16-åriga flickan till Nobels Fredspris.

Norrmännen har tidigare tilldelat pratkvarnen Barack Obama – med multipla krigsinsatser på CV:et – Fredspriset. Så helt säkra på att norrmännen inte tilldelar den dysfunktionella 16-årig flickan priset kan vi inte vara säkra på.

3 svar to “ERICA BJERSTRÖM – EN PROPAGANDIST ANSTÄLLD AV SVT.”

 1. Jan Östman Says:

  Greta Thunberg – Jeanne d´Arc 2.0

 2. lennart waaraLennart Waara Says:

  Vi utgår ifrån att du är ironisk! GT är en dysfunktionell utnyttjad och indoktrinerad stackars flicka. JdA var en helt annan kategori vars historia jag är ordentligt inläst på. Kraften kom från henne – ytterst från en uppenbarelse av ärkeängeln – som hon sedan använde för att driva politik och krig och att få dauphine på tronen. När hon med den ledarkraft som vann krig ville fortsätta blev hon ett hot mot kyrkan och makten. Hon våldtogs i fångenskap – virgin innan – dömdes och brändes på bål. Askan stöddes i floden. Vi får hoppas att den stackars GT slipper bli burned at the stakes! Hon kommer att råka illa ut så det räcker ändå när klimatalarmismen faller. Risken för ett verkligt psykfall är då överhängande.

 3. Jan Östman Says:

  Självklart är jag ironisk, Lennart. Jag syftade främst på hur de unga tu båda styrdes av diffusa röster som förmedlade förmenta profetiska uppgifter.
  För övrigt är det mediala fokus som den svenska offentligheten sätter på denna sköra ungdom, ett uttryck för en fullständigt naken cynism utan motstycke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: