DEN MUSLIMSKA MASSMIGRATIONEN 2019 FORTSÄTTER OFÖRMINSKAT OCH KOSTNADERNA SKENAR.

 

Ensamkommande-2.jpg

Stefan Löfven sitter och flinar tillsammans med ”ensamkommande flyktingbarn.” Javisst det var tidigare, nu heter det bara ”ensamkommande” och kostar skattebetalarna mellan 6 och 9 miljarder kronor per år.

Massmigrationen till Sverige fortsätter i samma takt som rekordåren 2016/2017/2018. För de två första månaderna 2019 har 19 734 uppehållstillstånd utfärdats enligt Migrationsverket, vilket omräknat på helår med samma takt skulle innebära 118 000 nya migranter.

År 2018 utfärdades 20 157 uppehållstillstånd under samma period, endast några hundra fler jämfört med i år. Årssiffran 2018 blev 132 696 uppehållstillstånd. Förklaringen är att ankommande migranter inte är jämnt fördelade över året. År 2019 kan mycket väl nå upp till nivåer på 130 – 150 000 migranter.

Årets takt placerar därmed 2019 på i det närmaste samma nivå som de åren 2016/2017/2018 där antalet utgivna uppehållstillstånd uppgick till mellan 132 000 – 151 000 per år.

Håller denna utveckling i sig innebär det att 2019 blir det femte högsta året någonsin räknat i antal uppehållstillstånd där endast 2013, 2016, 2017, och 2018 har haft högre antal utdelade uppehållstillstånd.

118 000 utdelade uppehållstillstånd är en befolkningsökning motsvarande hela Borås kommun eller nästan hela Lunds kommun, enligt SCB:s befolkningsstatistik.

År 2017 granskade tidningen Affärsvärlden Migrationsverkets årsredovisning för 2016 och upptäckte att myndighetens kostnader för året var 73 miljarder. UNT skriver att marknaden enbart för ’ensamkommande’ migranter år 2016 uppgick till 26 miljarder kronor vilket är mer än vad Polismyndigheten kostar under ett år. Året därpå växte dessutom marknaden för ’ensamkommande’ ytterligare och nådde 31 miljarder kronor.

Kommunerna efterfrågade hjälp med bostäder och uppehälle för att hantera mängderna av migranter som dök upp i kommunerna. Det fanns däremot ingen närmare kontroll över vad man faktiskt betalade utan istället har det kallats för ”säljarens marknad”. Någon faktakontroll eller uppgifter över de samlade kostnaderna för kommunerna, ytterst skattebetalarna, finns inte heller att uppbringa. De samlade statliga kostnaderna för den muslimska migrationen är lågt räknat 150 – 225 miljarder kronor enligt mina kalkyler. Andra som försökt beräkna kostnaderna för skattebetalarna landar på 350 miljarder kronor per år. Då är ändock kostnader för tredje man för otrygghet, våldtäkter och rån etc. oräknade.

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) meddelar att ersättningen till kommunerna för att ta hand om ”ensamkommande” inte är tillräcklig. Därför vädjar man nu om att schablonersättningen höjs. Att detta skulle ske har jag skrivit om för flera år sedan. Alternativet till höjda statliga ersättningar är höjda kommunala skattesatser. I vilket fall som helst är det du och jag som skattebetalare som skall stå för notan för de vansinniga beslut som den socialdemokratiska regeringen tog förra mandatperioden med stöd av C och Annie Lööf. Nu kommer de samlade kostnader  som aldrig presenterades eller de konsekvenser som aldrig angavs när beslutet togs. Lagrådet avstyrkte lagförslaget!

SKL har tillsammans med ett stort antal kommuner analyserat gymnasielagen och det nya ersättningssystemet som infördes i juli 2017, rapporterar TT.

– Vi ser att ganska många unga behöver hjälp av kommunerna på olika sätt, säger SKL:s ordförande Lena Micko.

Slutsatsen av analysen visar att omkostnaderna för ’ensamkommandes’ uppehälle och insatser inte går ihop med den statliga ersättningen. Enligt SKL handlar det om en miljard kronor om året  som kommunerna själva måste finansiera. För att lösa problematiken förordar SKL att schablonersättningen för ’ensamkommande’ i åldrarna 18–20 år som i dag är 750 kronor höjs till 1 000 kronor per dygn, dvs 365 000 kronor per person och år.

KÄLLA: https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Beviljade-uppehallstillstand-oversikter.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: