MARGOT WALLSTRÖM HAR RÄTT!

Jag trodde inte jag skulle skriva berömmande om utrikesminister Margot Wallström. Men det har jag anledning att göra nu! Därför några personliga positionsbestämningar!

Utrikesministern har helt rätt i att INTE gå i zionisternas fotspår som L, KD och SD och flytta ambassaden till Jerusalem eller erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Det är ett polariserande och konfrontativt förslag som inte bidrar till en framtida politisk lösning av Palestina-frågan. Vi skall inte följa president Donald Trumps zionisstyrda förslag i spåren! En två-stats lösning kräver att Jerusalem enligt ett gammalt FN-förslag på något sätt delas/görs tillgängligt mellan israeler och palestinier och ges en status som medger det.

Jag gissar att dessa idéers spridning i USA och nu också till Sverige är en konsekvens av indirekt genomslag för neo-cons ideologiska positioner och argument. Är SD på väg in i denna ideologiska fålla/fälla? SD:s ändrade positioner visavi utträde ur EU och anslutning till den konservativa gruppen i EU och inte nationalisterna är i grunden oroande. Neo-cons är en mycket farlig ideologi (kanske värre än den identitetspolitiska PK ideologin) med sin uppslutning bakom den aggressiva USA politiken i Irak och Libyen m.fl länder och bakom presidenterna Bush, Rumsfeld, H. Clinton mfl. De är tydligt styrda av zionisterna och Israel-lobbyn och finansiella tycoons i USA.

Åter till Margot Wallström. Hennes beslut tidigare att erkänna Palestina som stat var i grunden felaktigt och saknade förankring i såväl riksdagen som hos den svenska folkmajoriteten. Palestina är i juridisk mening inte en stat. Det var ett politiskt felaktigt beslut som isolerade Sverige i Israel och snarast försvårar en politiskt lösning i området.

Sedan är det sakligt korrekt att Israel är den enda demokratiska staten i regionen. Men det är också ett sakligt korrekt konstaterande att Israel är en ”ockupationsmakt”  (av flera olika områden) och vars makthavare i flera omgångar ända fram till våra dagar har haft en bakgrund i terroristorganisationer som Irgun och andra. Det finns också tydliga drag av apartheid  i behandling av palestinier i Israel.

Däremot var utrikesministern politiskt ute och cyklade som vanligt med sitt trams om  att sprida både demokrati och feminism liksom när hon menade att nationalister var framtidens och demokratins dödgrävare. Det får vi ta på den gamla vanliga socialdemokratiska retorikens altare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: