STEFAN LÖFVEN

Jag undrar över Stefan Löfvens verklighetsuppfattning. Som trogen läsare av Carl Gustaf Jung ser jag flera förklaringar till Löfvens bristande förmåga att relatera till verkligheten utanför honom själv. När hans ideologiska talskrivare sticker kommentarer i händerna på honom så utgör dessa den mentala verkligheten för Löfven. Inte den verklighet som kommentarerna handlar om. Ingen reflektion om relevans och sannolikhet. Det kan förklara hans kommentar i SR/Ekot. Se texten ”Stefan Löfven och sakligheten”! Det kan också förklara hans benägenhet att röra sig med ett fåtal enkla begrepp som han använder för att mentalt och intellektuellt hantera en obehaglig och påträngande verklighet. Per Gudmundsson på SvD räknade 2017 hur många gånger Stefan Löfven kommenterade obehagliga och påträngande händelser som han inte kunde begripa eller omfatta! Hela 62 gånger under ett år var svaret ”oacceptabelt” varierat med ”helt oacceptabelt.” En spontan reaktion som signalerar att jag inte begriper vad som händer eller hur det skall tolkas och hanteras. Fjärmad från de verkliga processer som pågår utanför honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: