STEFAN LÖFVEN OCH SAKLIGHETEN!

Sveriges statsminister Stefan Löfven har utmärkt sig igen. Med uttalandet i SR/Ekot:

”Kampen mot högerextremism och nationalismen i Europa är valets allra viktigaste fråga”.  – Vi har sett det på slagfälten i Verdun. Vi har sett det i gaskamrarna i Treblinka eller i skogarna i Katyn. Vi har sett det framför massgravarna i det forna Jugoslavien.

Några problem med uttalandet:

  • Verdun, ett av världshistoriens blodigaste slag, inträffade under första världskriget. Inte i någon relevant mening handlade slaget om högerextremism.
  • Massakern i skogarna utanför Katyn var en sovjetisk massavrättning av tusentals polacker. Sovjetiska propagandalögner påstod att Hitlertyskland låg bakom massakern, vilket senare av historiker avslöjats som bluff. Bekäftat av bl.a. Boris Jeltsin. I Katynmassakern dödades totalt 21 857 polska officerare på order av den kommunistiska diktatorn Josef Stalin. Jag har en kopia av den av Stalin underskriven ordern tillgänglig i min dator, Jag har också skrivit utförligt om Katyn på min blogg. Sök under kategori: Ryssland / Sovjet. Texten har titeln ”Kommunismens brott mot mänskligheten.”
  • Att enkelt beskriva de ostridiga brotten i forna Jugoslavien som nationalism och högerextremism är att förenkla ett mycket komplicerat förlopp med både FN och USA som inblandade – turned a blind eye – bortom det sakligt rimliga.

Mannen som Sverige har som statsminister kan inte skilja på första och andra världskriget och han är okunnig om Stalins terror i Katyn och sannolikt också i Gulag som han aldrig nämner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: