EKDAHL OCH EKDAHL

Jag såg i efterhand det nya programmet Ekdahl och Ekdahl. Ett skickligt utfört och genomfört program. Därför också farligt och nödvändigt att diskutera!

Programmet är faktiskt ett av de farligaste program jag sett på statstelevisionen. Just för att det var så förledande. Man låtsades öppen intellektuell diskurs men bedrev försåtlig propaganda! Programmet hade bådat upp en panel med olika medialt kända namn som intervjuades i olika konstellationer, mest PK ideologer, socialister och allmänt vänsterfolk samt ett par höger-alibin. Den vanliga sättningen!

Syftet med programserien framgick i en bisats av Niklas Ekdahl: ”Vi tänkte återvinna det förtroendet”, dvs det förtroende som PK ideologiska MSM förlorat (till fria media vilket sågs som ett hot). Ty, det är i fria media ”fake news” förekommer! Ganska lätt att genomskåda bockfoten!

Som alibi hade man plockat med Alice Teodorescu (i en otydlig diskussion med Arnstad) och Lars Trägårdh (som gjorde så gott han kunde) samt den kloka Lena Andersson (i oklar roll). I övrigt var programmet ett skickligt PK-ideologiskt program med tydliga propagandistiska inslag. Den vänstersocialistiska Göran Rosenberg (självfallen i statstelevisionen och statsradion där han har regelbundna inslag) var naturligtvis där och fick breda ut sig med sina vanliga vänsterfördomar om Trump, Brexit, populismens farlighet för demokratin och annat och för 1759 gången lyckades ha komma in på förintelsen! Dessutom vänsterlögnaren Arnstad (som den intellektuella giganten Löfven lutar sig emot) som INTE är historiker (presenterades som historiker). Han har ingen akademisk examen. Därutöver den falska och obehagliga DDR-vänsterdemagogen Antje Jackelen. Ekdahl o Ekdahl försökte spela – lyckades dåligt – intellektuella i diskurs. De har möjligen sett en del mycket bra amerikanska sådana. Program ledda av intellektuella giganter! Det är inte E o E! Det går helt enkelt inte att göra program syftande till intellektuell diskurs om propagandasyftet lyser igenom.  I övrigt förekom flitigt – mycket flitigt – den vanliga vulgära Trump-bashingen nu utökad med bashing av Bolsonario, Erdogan och andra. I de fallen uppvisades en total brist på nyansering, saklighet och djup i diskussionen som är typisk för just PK ideologin! PK påståenden av olika slag framfördes utan kritiska invändningar! Ingen bemötte Rosenbergs öppet socialistiska fördomar! USA sågs dessutom som ett land med minskande demokrati!!! Ingen ifrågasatte påståendet som framfördes ett flertal gånger med karta och allt. Rosenberg presenterades i den diskussionen som USA expert! Programmet var intressant mest för att det visade var frontlinjerna mot identitetspolitisk PK ideologi kommer att gå framöver! Den identitetspolitiska PK ideologin är tillbaka i statstelevisionen men skickligare och därmed farligare. Den har hittills mest präglats av invektiv och brunsmetning som inte fungerar längre. Populismen var hotet, fria media var hotet, ”starka män” valda i olika länder var hotet, folkets sätt att välja i form Brexit, Trump, Bolsonario, Erdogan var hot mot demokratin etc.  Det var den gamla vanliga visan. Gammalt vin i nya läglar! Många kommer sannolikt att luras av dessa program. Kampen för nationalstaten Sverige, demokrati, kunskap och förnuft emot globalism (inte globalisering som filosofiprofessorn inte kunde skilja mellan) och identitetspolitisk PK ideologi går därför vidare. Det är bra! Med vassare intellektuella verktyg! Det här skall bli intressant och stimulerande!

Några exempel från programmet:
 
”Som Rosenberg säger, demokratin är verkligen i kris.”
 
När blev vänstersocialisten Rosenberg expert på demokrati? Han åberopades som auktoritet (på både USA och demokrati) flera gånger i programmet! Vad Rosenberg egentligen säger är att folkliga partier och rörelser (populism med PK ideologisk terminologi) i olika länder i Europa har stort och växande stöd. Det är närmast självklart att en vänstersocialist tycker att det är krisartat.
 
Det mest spektakulära uttalandet var dock från den tydligt PK ideologiska kvinnliga professorn i teoretisk filosofi Åsa Wikforss. Uttalanden som verkligen visar hur kvaliteten vid de humanistiska ämnena fallit de senaste 30 åren.
 
”Man skall lita på det som det finna goda grunder att lita på.”
”Lita på det som är pålitligt.”
 
Det sistnämnda är på en två-årings nivå!
 
Det hon egentligen menar är att fria media inte är pålitliga och att man därför skall lita på MSM. Verkligheten är som vi alla vet den rakt motsatta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: