JONAS SJÖSTEDTS DILEMMA.

Jonas Sjöstedt är en svensk vänsterpolitiker globalistiskt uppfostrad i EU-parlamentet. Jag har länge misstänkt att han seglar under falsk flagg. Han började sin partiledarkarriär med att tona ner för att sedan helt desarmera vänsterpartiets traditionellt starka EU-motstånd!

Now, he is stalling for time! Det kan finnas två anledningar till det!

Den första anledningen innebär att Jonas Sjöstedt avser att säga NEJ till Stefan Löfven!  Vänsterpartiets socialistiska medlemmar protesterar med ett ”ramaskri” emot att stödja socialdemokraternas knäfall för Annie Lööfs globalistiska marknadsliberala agenda. Jonas Sjöstedt behöver dock markera politiskt, bl.a. inför socialdemokrater och vänsterpartister med sympatier för S, att han gjort allt för att ”rädda” Stefan Löfven innan han trycker på NEJ knappen! Annie Lööf och Jan Björklund markerar redan nu att det enligt överenskommelsen inte finns något politiskt utrymme för Vänsterpartiet kommande fyra år! Det kan bidra till att underlätta för Jonas Sjöstedt att säga NEJ till Stefan Löfven.

Den andra möjliga anledningen innebär att Jonas Sjöstedt personligen vill säga JA till Stefan Löfven, trots dennes globalistiska neo-liberala agenda. För att ändock acceptera Stefan Löfven och klara den interna debatten och ifrågasättandet efteråt behöver Jonas Sjöstedt några argumentkrokar att hänga upp ett JA på! Det är – gissar jag – vad Jonas Sjöstedt önskar från Stefan Löfven oavsett vad medlemmar och tidigare ordföranden kommunisten Lars Ohly anser! Det blir intressant att följa vad som händer kommande dagar! Oppositionen internt i Vänsterpartiet kan mycket väl visa sig vara så stark att Jonas Sjöstedts dagar som ordförande för Vänsterpartiet kan vara räknade i händelse av ett JA!

Jag gissar att oddsen idag är 60 – 40 för ett JA till Stefan Löfven!

Ett svar to “JONAS SJÖSTEDTS DILEMMA.”

  1. Lars Tyskling Says:

    Jag tror att Jonas krumbukterna är ett spel för att blidka kritikerna i partiet och för att veka tuff. Jag är övertygad om att S Lofbeitalat med v innan och kommit överens om att v släpper fram denna regering. De flesta brännande frågor kommer sedan Att begravas i utredningar. Inte en enda för landet viktig fråga kommer att lösas. Det blir dock fortsatt v-politik ang diverse terrororg och vänster regeringar. Hamas och PLO m.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: