MEDIABLUFFEN OM TÄLTLÄGRET NU BEKRÄFTAD!

I helgen skrev flera PK-medier, Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, SVT och SR att nyanlända i Solna norr om Stockholm ”vräks och kastas ut på gatan” och tvingades tälta utanför sina tidigare bostäder.

Nu har det från flera håll undersökts och bekräftats att tältlägret var tomt och att hela historien var en BLUFF, en regisserad operation för att skapa opinion för att låta migranter permanent gå före i bostadskön.

Bakgrunden är att nyanlända migranter under en etableringsperiod på två år tilldelas bostäder av kommunerna vid sidan av de ordinarie bostadsköerna och före kommunens egna invånare. Kontrakten står Socialtjänsten för och under de två åren är de tänkt att migranten ska hitta eget boende.

När kontraktstiden för de sociala bostäderna löpt ut har många migranter inte har ordnat eget boende och därför hänvisas till att tälta.I varje fall är det vad de själva och media gör gällande.

Vi var många som redan från början ifrågasatte sanningshalten. Det var för mycket som inte stämde! Bilderna visade typ billigaste festivaltält för ett par hundralappar, i vissa fall helt tomma, och att migranterna trots höstkylan varken hade sovsäckar eller varma kläder. Migranterna poserade framför tälten för media för bilder inget annat!

Public service, SVT och SR har en hel del att förklara! Varför ingen källkritik och undersökning av rimligheten i historien? Var kanske Public service en aktiv del i skapandet av den veritabla FAKE NEWS!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: