DONALD J. TRUMP – EN POSITIONSANALYS I OKTOBER 2018.

Till en början. President Donald J Trump är kanske ingen beundransvärd president. Men, USA och världen hade varit ännu farligare idag om Hillary Rodham Clinton vunnit valet. Tre skäl, familjen Clinton är i stora delar av världen (inkl. Ericsson i Sverige) ekonomiskt och politiskt korrumperad och mutad (läs t.ex. Clinton Cash av Peter Schweitzer, lyssna på Seymore Hearsh m.fl.), med Hillary Rodham Clinton vid makten hade vi idag för det andra haft en väpnad/nära väpnad konflikt med Ryssland och för det tredje hade det vänsterliberala etablissemanget dominerat USA socialt, politiskt och ekonomiskt. Hösta Domstolen hade varit dominerad av vänsterliberaler till förfång för bland annat yttrandefrihet och andra frihetsfrågor.

Donald J Trump konstaterade helt korrekt under valrörelsen;” we are either a country or we are not”. Detta med anledning av den okontrollerade migrationen som hotade att bryta sönder USA.

By the way, exakt det som hotar Sverige idag med en fortfarande – make no mistake about that – okontrollerad migration. Vad rikspolitikerna än försöker smälla i oss. Se Migrationsverkets siffror i min blogg: ”Myten om den restriktiva migrationspolitiken krossad av fakta.”

Vi kan börja med Donald J Trumps persona och personlighet. Den som gör att så många i den liberala medelklassen i USA OCH i Sverige hatar honom. Ett hat som omöjliggör en seriös analys av vad Donald J Trump som president faktiskt åstadkommer.

Hans språkbruk och jargong är inte alltid gångbar i offentliga sammanhang. Den kan innehålla vulgariteter och stötande ordval och formuleringar. Det är i långa stycken vad man kan höra på barer i New York, London och Stockholm, t.o.m i Örebro! Han ljuger och tvistar ibland sanning och fakta på ett sätt som är svårt att uthärda och fördra.

Även vi som politiskt försvarar Donald J Trump är ambivalenta till honom.

Men, tänk tanken kontrafaktiskt! Tänk tanken om en alternativ historia! Tänk tanken att Hillary Rodham Clinton vunnit valet! Vad hade hänt? Några konsekvenser har jag nämnt i ingressen.

Den lysande historikern Niall Fergusson med 18 tunga böcker bakom sig har fått mig att tänka runt denna fråga! Därav följande tankar.

Vad hade de breda grupper av medelklass- och arbetarklass amerikaner över hela USA (undantag Kalifornien och Östkusten) som röstade på Donald J Trump gjort om Hillary Rodham Clinton vunnit valet? De som röstade på Donald J Trump av trötthet, upprördhet och ilska över vart det vänsterliberala etablissemanget fört och förde USA, socialt, politiskt och ekonomiskt. Hillary Rodham Clinton stod som ett epitafium över allt det som dessa väljare avskydde och hatade. Det finns by the way tydliga paralleller till Brexit i UK några månader tidigare.

Samma väljare som föraktades av det vänsterliberala etablissemanget med Hillary Rodham Clinton i spetsen och kallades ”deplorables”. By the way, det finns paralleller till vad den språkligt och intellektuellt begränsade Stefan Löfven kallar SD:s 1,3 miljoner väljare med sitt psykotiska brunsmetande, ”oanständiga” och ”lågutbildade”. Idag kan man i USA uppleva hur denna medelklass- och arbetarklass majoritet slår tillbaka. I vissa delstater – typ Ohio – möter man vid delstatsgränsen en skylt med texten: ”We are rednecks and we are proud of it”! Man slår tillbaka mot det demokratiska etablissemanget!

Vad hade dessa väljargrupper över hela USA tagit sig till med i händelse av en seger för Hillary Rodham Clinton? En sak är jag säker på! Den polarisering vi ser idag mellan president Donald J Trumps administration och det vänsterliberala etablissemanget är en mild västanfläkt av den polarisering som blivit följden i USA om Hillary Rodham Clinton valts till president

Stora väljargrupper var som någon uttrycket det, ”completely pissed off” på den maktelit som de med rätta uppfattade som ”the corrupt leftliberal elite.”

Dessa väljare gillar president Donald J Trump av olika skäl. Ett av dem är att han talar som dem. ”He tells it like it is.” Ett annat är att han skakat om det vänsterliberala etablissemanget med CNN (Clinton Network News), NYT, WP och Washington-eliten. ”He has shaken and stirred things up.” Jag antar att man skulle kunna hävda att president Donald J Trump var historiskt nödvändig för att rädda USA!

Det vänsterliberala etablissemanget och systemet slår tillbaka med full kraft. Det behöver man inte göra någon djupsinnigare analys för att se. Polariseringen mellan Clinton Network News och Fox News är som exempel monumental. Dock uppfattar jag idag Fox News som bättre och seriösare för att följa vad som faktiskt sker i amerikansk politik och ekonomi.

Hillary Rodham Clintons valbudget outranked Donald J Trumps med 2 mot 1. Analytiker – inte minst Niall Fergusson – pekar på att om internet med alla dess delar inte hade funnits utan bara traditionella MSM så hade inte Donald J Trump vunnit. Paradoxen är att Silicon Valley med alla internetföretag nästan mangrant stod på Hillary Rodham Clintons sida liksom hela internetgenerationen av unga. Ändock var det Donald J Trump och hans stab av rådgivare som bäst lyckades använda internet. De nådde den äldre generationen av medelklass och arbetarklass amerikaner över hela USA med sitt budskap.

Den politiska situationen idag i USA är toxic, därom råder inget tvivel. Poängen är att det hade varit än giftigare med en Hillary Rodham Clinton vid makten. Bredare, djupare och allvarligare över hela USA.

President Donald J Trump har åstadkommit en del. Begränsat migrationen, den amerikanska ekonomin går mycket bra, tillväxten per capita är god (till skillnad från Sverige, vi ligger i botten av jämförbara ekonomier trots socialdemokratiske Magdalena Anderssons lögner om motsatsen). Han har tillförsäkrat Högsta Domstolen en konservativ majoritet som kommer att vara välgörande för de principiella och vägledande juridiska mål som skall avgöras under åren framöver. Den konservativa majoriteten innebär stopp för en hel del indentitetspolitiska och PK ideologiska framstötar som görs! Det är riktigt glädjande.

I utrikespolitiken menar jag att president Donald J Trump firat triumfer. Han har uppenbarligen känsla för svagheter hos internationella ledare. Han hotade och skrämde upp Mutti Angela Merkel med NATO hotet. Han har lämnat det klimatalarmistiska Parisavtalet, sagt upp det globalistiska internationella handelsavtalet, tar striden med den framväxande imperialistiska stormakten Peoples Republic of China. Tillsammans med Kim Jong Un avväpnas den koreanska halvön från kärnvapen och tillsammans närmar man sig ett fredsavtal för första gången på 64 år. Han sade upp NAFTA och fick ett fördelaktigare handelsavtal plats. M.m.

Vart president Donald J Trumps presidentskap tar vägen framöver är osäkert. Han hotas från många håll inte minst MSM. Det kan finnas ”hidden scandals” att gräva fram som urholkar hans trovärdighet och förmåga att leda än mer och tvingar honom i exil på det sätt som Richard ”Tricky Dick” Nixon fälldes efter Watergate inbrottet.

President Donald J Trump kan dock fortfarande gå till historien som en mycket framgångsrik president som bröt den vänsterliberala makthegemonin. Då säkrar han åt sig – trots personlighet och uttalanden – en plats i den stora amerikanska presidenthistorien. Men han kan också gå till historien som en president som i likhet med Nixon tvingades bort från makten.

Det är ett risktagande – men helt i enlighet med mina egna krav på sanning – att idag försvara president Donald J Trump intellektuellt!

Det värsta som skulle kunna hända, i enlighet med historiska lärdomar, är att president Donald J Trump och hans administration tvingas bort! Om president Donald J Trump och den högerpopulism han står tvingas bort så riskerar pendeln att slå över i värsta tänkbara vänsterliberala populism! Det är en mycket skrämmande och oroande utvecklingsmöjlighet med implikationer också för Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: