EU OCH EXEMPLET UNGERN.

EU-parlamentet röstade nyligen för att inleda en process som formellt kan leda till att Ungern förlorar sin rösträtt inom EU. Det kommer dock inte att ske, det vet alla inkl. minister Ann Linde (ledande socialdemokratisk globalist). För att ett land skall förlora sin rösträtt i EU krävs enhällighet. Polen, Slovakien och Tjeckien (kanske fler länder) kommer att lägga in veton. Processen i sin nuvarande form är för oss alla ett utmärkt åskådningsexempel! EU är nämligen raskt på väg mot en överstatlig federation i enlighet med globalisternas intentioner. Ytterst är avsikten att montera ner/försvaga nationalstaten som är grunden och förutsättningen för den parlamentariska demokratin!

Processen kan se ut som ett slag mot Ungern men är främst avsett som ett skrämskott till andra länder som inte följer EU:s direktiv (bland annat om att ta emot stora mängder muslimska migranter).

Paragrafen som används tillåter EU att beröva en medlemsstat rösträtten i de fall demokratiska och mänskliga rättigheter inte upprätthålls. Paragrafen skulle naturligtvis kunna vara förödande för landet som drabbas. Paragrafen är dock så ultimat formulerad att den sannolikt aldrig är tänkt att komma i bruk. Den ska bara finnas där för att avskräcka medlemsstaterna. Enom till varning och androm till varnagel!

EU-parlamentet har nu med beslutet pro forma satt igång processen. Den övergripande politiska intention är att EU ska kunna tala om för enskilda medlemsstater hur de ska sköta sin interna politik. Den idéen har dock inget reellt stöd hos medborgarna i medlemsländerna och därmed förhoppningsvis inte heller i den politiska verkligheten. I det ungerska fallet har regeringen Orban ett mycket stort och brett stöd för sin politik bland de ungerska medborgarna och väljarna. En regerings främst uppgift är faktiskt att tillgodose den egna befolkningens önskemål och behov. Stefan Löfven se och lär!

Processen i EU är till sitt syfte ett uttryck för en tydlig globalistisk federalistdröm (finns flera). En globalist-dröm vars konsekvenser på olika områden medför splittring och konflikt i Europa. Förslaget är i grunden ett brott mot tanken att EU är en sammanslutning av suveräna stater.

Svenskar – i likhet med medborgare i andra medlemsstater i EU – vill inte bli styrda av politiker och byråkrater i Bryssel. När EU försöker sätta sig på och bestämma över ett medlemsland ser alla medborgare i EU vad som sker. Medborgarna varnas och förskräcks över vad EU är på väg att bli. Nämligen en överstatlig federation helt i linje med globalisternas intentioner och politik. Någon har sagt att risken är att förslaget är ett ”sätt att ta livet av unionen”. Det är därför på sikt ett utmärkt förslag! Dock, MÅSTE förslaget uppmärksammas och diskuteras mer i den nationella kontexten så att medborgarna i Sverige blir medvetna om vart EU just nu strävar. Statsministern S. Stefan Löfven står blind, döv och okunnig bredvid och applåderar förslaget. Dumstruten har han tagit på sig helt på egen hand! Det goda med allt detta är dock att det kan bidra till att svenskarna på allvar får upp ögonen för vad EU är och blir. På sikt kan vi i Sverige få en majoritet för att lämna EU, en Swexit!

.

Ett svar to “EU OCH EXEMPLET UNGERN.”

 1. Ulrik Petersson Says:

  Hej! Lennart

  Jag har skrivit en artikel swexit ja tack den har varit med i barometern och news voice!

  Mvh

  Ulrik Petersson

  Industriarbetare

  Skillingaryd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: