DALAI LAMA – PK-MEDIA OCH PUBLIC SERVICE ETT HAVERI!

Nobels Fredspristagare Dalai Lama har besökt Sverige och uttalat sig om migranterna! Igår publicerade TT en artikel där Dalai Lama under sitt besök i Sverige på en pressträff i Malmö uppmanade Europas flyktingar att återvända hem. Nu har artikeln raderats från DN och GP och en ny artikel har skrivits där Dalai Lama istället framställs som hyllare av EU.

Ursprungsartikeln från TT publicerades i en rad svenska medier såsom DN och Göteborgsposten. Rubriken löd: “Dalai lama: Flyktingar ska återvända“.
Nu har artikeln raderats. När man söker på originalartikeln på exempelvis Göteborgsposten hamnar man istället på en omskriven artikel med rubriken att Dalai Lama ser EU som en förebild (märk väl i artikeln som en förebild för Tibets relation till Kina). Även DN, NT, UNT och andra medier har använt TT:s omskrivna artikel på samma sätt. Falskt som vatten!

Dalai Lamas skarpa uttalande om att Europa tillhör européerna hade man helt strukit i det svenska TT-meddelandet, men återgavs korrekt i ett meddelande från den franska nyhetsbyrån AFP.

– Jag tycker att Europa tillhör européerna, sade han.

– Europa till européerna och Mellanöstern till folk från Mellanöstern.

– Europa ”moraliskt ansvariga” att hjälpa ”en flykting som verkligen är i livsfara”. Men han tillade att flyktingarna måste få klargjort för sig att de i slutändan ska återvända och bygga upp sina hemländer.

– Ta emot dem, hjälp dem, utbilda dem… Men till slut borde de utveckla sina egna länder, sade den 83-årige tibetanen

– De ska inte bli kvar permanent i Tyskland eller Sverige. Så småningom ska de återvända till sina hemländer och återuppbygga dem, sade han.

I TV4 återgavs hela uttalandet med återvändande men inte i SVT som plockade bort den delen och bara återgav Europas moraliska ansvar! Falsk vinkling!

Den tibetanske buddistmunken och Nobels Fredspristagare Dalai Lama (Tenzin Gyatso) besökte Sverige och Malmö och deltog i biståndsorganisationen Individuell människohjälps (IM) 80-årsjubileum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: