DE TVÅ KULTURERNA.

Det var fysikern och författaren Charles Percy (C.P.) Snow som 1959 myntade begreppet ”De två kulturerna” avseende konflikten mellan ny teknik och gamla humanistiska värderingar.

Det är ett utmärkt begrepp som idag kan användas för att beskriva konflikten (kulturkrocken) mellan seriösa forskare som söker fakta och sanning och kampanjande journalister på exempelvis Public service.

Alla skall veta att titeln ”forskare” eller ”professor” inte innebär att man också i sin verksamhet fungerar som seriös faktasökande vetenskapsman och forskare!

Två exempel!

Johan Rockström en politiskt utnämnd ”professor i klimatforskning”. Rockström är i grunden agronomen men har tilldelats uppgiften som klimatalarmistisk kampanjledare. Rockström sågas dock totalt av seriösa klimatforskare men intervjuas och citeras ofta av kampanjande alarmister och journalister på public service!

Jerzy Sarnecki en sociolog som utnämnts till professor i kriminologi med uppgift att ägna sig åt damage control när sanningen om migranternas kraftiga överrepresentation i brottslighet hotar att komma fram i sanningens ljus! (Jonas P Jonassons rapport, Aftonbladets artiklar och nu senast Uppdrag Granskning). Naturligtvis intervjuas Sarnecki regelmässigt på public service!

Aldrig har konflikten och kulturkrocken mellan seriös faktasökande forskning och journalistiken varit tydligare än i nedanstående inslag där nationalekonomen Joakim Ruist intervjuas i SVT:s Aktuellt av en politiskt PK-kampanjande journalist. Inslaget är redan idag en klassiker och illustrerar med önskvärd tydlighet haveriet på public service!

Bakgrunden är att nationalekonomen Joakim Ruist i en ESO-rapport (Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi) visat att migranterna är en minuspost nationalekonomiskt. I genomsnitt kostar en migrant enligt Ruist 74 000 kr per år.

Då skall man ha i minnet att den siffran är ett genomsnitt för hela den undersökta perioden! Om vi bara granskar kostnaderna för de migranter som kommit sedan 2014 så är siffran 74 000 kr flera gånger högre.

Ruists siffror underskattar också kostnaderna eftersom bl. a Migrationsverkets anslag inte är inräknade på Ruists kostnadssida och de anslagen har legat i spannet 50 – 80 miljarder under perioden. Kostnaderna (för polis, rättsväsende och fängelser) för migranternas kraftiga överrepresentation i våldtäkter och grov kriminalitet är inte heller medräknade. M.fl. liknande kostnadsposter!

Med dessa ord, KULTURKROCKEN på Aktuellt:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: