PRIDE OCH EN RÄTTSSTAT I FÖRFALL!

Vad man än må anse om Pride – man kan ha olika kolliderande synpunkter – så har den stigit fram som en av vänsterns intressegrupper. Att rättsstatens allra mest centrala organ då deltar, ser jag som en riktigt allvarlig signal om vart rättsväsendet är på väg. Jag hoppas att det varit någon omdömeslös person i någon styrelse för organisationen som i ett obevakat ögonblick beslöt att man skulle slå upp ett tält och delta i paraden.

Skammen vilar kanske inte bara över domarna – även om det blir gravt när de gör det – utan också över polis och militär som gör det. Här drar man inte den nödvändiga skiljelinjen mellan civilsamhälle (Pride hör dit) och stat (domare, polis, militär). Betänksam blir man också över politikers omdömeslöshet att delta. Och framstå som fåntrattar – kanske egentligen vad de är.

Deniz Eryilmaz

Och så inträffade det till sist! Den dömande makten deltog i Pride-tåget.

Alla myndigheter ska följa objektivitets- och legalitetsprinciperna, vilket innebär att lag och rätt samt objektivitet och saklighet ska beaktas, vilket inte är fallet med Pride, bland annat, eftersom de har en politisk agenda.

Alla som underkastar sig deras värdegrund får delta. Men enkom dessa. I år ansåg Pride-organisationen att åtta partier, Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ har rätt värdegrund. De ansågs lämpliga att underkasta sig hammaren och skäran.

Den dömande makten har tidigare avstått från att delta i Pride, just beaktat principerna:

http://www.dagensjuridik.se/2018/05/domstolarna-deltar-i-stockholm-pride-riskerar-underminera-fortroendet-var-opartiskhet

Myndigheter som deltar i tåget, borde anses ta ställning emot principerna och underkasta sig de politiska krafterna bakom Pride. Av vikt är att myndigheter (egentligen) inte ska bidra till att förstärka vissa gruppers rättigheter, framför andras.

Därtill, förutom att myndigheterna är med och bidrar till att förstärka vissa gruppers rättigheter, framför andras, är det ytterst bekymmersamt när rättsvårdande myndigheter deltar i tillställningar, där deltagarna utför ”aktiviteter” framför barn, som borde anses direkt olämpliga. På öppen gata dessutom. Saker som kanske vissa myndigheter ska ingripa emot, när det sker.

Det underminerar förtroendet kraftigt för deltagande myndigheter.

http://www.smp.se/ledare/domaredans-pa-pride/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: