NÅGRA SANNINGAR OM KLIMATHOTET!

Sammanställt av Göran Wickström.

 Det är skillnad mellan klimat, väder och andra viktiga miljöfrågor.

 Ingen förnekar klimatförändringar. Många seriösa forskare i världen är dock skeptiska till klimatalarmister och domedagsprofeter som inte har fakta som underlag för sina profetior.

 Temperaturen har ökat med ca en grad sedan 1880-talet och inte alls mellan 1998 och 2017 med undantag av tillfälliga väderfenomen, kallade El Nino.

 Havet stiger med stabila 2 mm/år.

 Isbjörnar man visar på bilder är dubbelt så många som på 1950-talet.

 Skorstenar och kyltorn man visar med vit rök är nästan alltid ofarlig vattenånga.

 Havsisens utbredning och förändring är normal. Om den smälter påverkas inte havsnivån (jämför en isbit i ett glas vatten).

 Isen som ligger över fast land i Arktis (Grönland) och Antarktis är mellan 1,5 – 3 km tjock och är intakt eller ökar.

 Man skrämdes tidigare med kyla. När sådan inte kunde uppmätas skrämdes man med uppvärmning. När sådan inte kunnat uppmätas skräms man med klimatförändringar i form av stormar, översvämningar etc. Dessa har varit färre till antalet under de senaste åtta åren och densamma i styrka under 2017 som i början av 1900-talet. Att de upplevs fler och starkare idag beror på nyhetssändningar dygnet runt och att vi är fler människor på jorden vilket innebär att följdverkningarna blir större.

 Det är inte människan via den nyttiga och livsnödvändiga koldioxiden som i mätbar utsträckning påverkar klimatet. Det är i första hand solens aktiviteter, jordens omloppsbana och havsströmmar som gör det. Detta vedimerar en mängd seriösa forskare över hela världen.

 I en enkät 2009 frågade Illinois-universitet 10.257 forskare om man ansåg att människan i betydande grad bidrar till Jordens temperaturväxlingar. Siffran 97% av forskarna kom från 77 av 79 utvalda av de 3.146 som svarade i undersökningen. Inte godtagbart, inga slutsatser om konsensus kan dras och undersökningen kan avfärdas. Så var det med den myten.

 Tege Tornvall har i sin bok ”Tänk om det blir kallare?” förtecknat namn på och kvalifikationer för 1.407 kvalificerade IPCC-kritiska personer världen runt. Av dem är (eller har varit) 1.250 forskare inom klimatet för relevanta ämnen. Därav har minst 140 arbetat för IPCC eller NASA, men vänder sig mot IPCC:s arbetssätt och slutsatser.

 31.000 vetenskapsmän, varav 9.000 med doktorsgrad, har skrivit under en petition där de uppger att koldioxiden inte påverkar atmosfären eller klimatet i någon utsträckning som nu eller i framtiden kan orsaka katastrofal
upphettning.

 Pär Holmgren, meteorolog: ”Klimatmodellerna är lite otydliga och forskarvärlden är lite osäker. Det är viktigt att ha i åtanke”.

 Romklubben, där Anders Wijkman är ordförande, har en viktig roll, citat:
”I sökandet efter en gemensam fiende som skulle kunna förena oss kom vi upp med idén att föroreningar och hotet om global uppvärmning skulle vara en lämplig metod.” / Alexander King, fd ordförande i Romklubben.
– Där har vi klimathotets uppkomst.
”Om vi inte förebådar katastrofer kommer ingen att lyssna.”
/ Sir John Houghton, förste ordförande i IPCC.
Där har vi faktoiderna om orkaner, översvämningar och missväxt.
”Det spelar ingen roll vad som är sant, endast vad folk tror är sant har betydelse. ”/ Paul Watson, en av Greenpeace grundare.
Så lades grunden för SR/SVTs ensidiga propaganda.

 Klimatförändringar har alltid funnits. De vi har idag är inom ramen för det normala. Människan kan inte påverka klimatet mer än högst marginellt.

 Journalister, politiker och befolkning manipuleras med uppgifter som inte bygger på fakta och vetenskap.

 Det är ett enormt resursslöseri att satsa stora ekonomiska belopp på klimatåtgärder till ingen nytta. De pengarna skulle kunna användas till viktiga miljöfrågor som t ex kemikalier i livsmedel, plaster i haven, förorenat dricksvatten och utsläpp som är farliga för människor men som inte påverkar klimatet.

 Exempel på källor:

Googla Dr. Roy Spencer, Dr. Don Easterbrook och Prof. Henrik Svensmark.

https://wattsupwiththat.com/…/25/climate-models-dont-work/

Mauna Loa, 405 PPM i augusti 2017 , Tege Tornvall ”Tänk om det blir kallare?”,

http://www.klimatupplysningen.se, http://klimatsans.comHantera

Climate Models Don’t Work
WATTSUPWITHTHAT.COM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: