JORDAN B PETERSON OM PK-IDEOLOGIN

Jordan B Peterson, Canadian clinical psychologist and professor of psychology at the University of Toronto.

Jag har gått igenom ett antal av den lysande Jordan B Petersons föreläsningar,som är fler än hundra på youtube.

Jag rekommenderar starkt nedan anförda två, den första på 25 minuter och den andra på 45 minuter.

Den som är intresserad av varifrån PK-religionen, som dominerar journalister/media och politiker i Sverige, kommer bör lyssna på anförda föreläsningar. PK-ideologin genomsyrar inte bara etablissemanget utan tyvärr också våra sämre universitet inte minst humaniora och samhällsvetenskap. Typexempel är alla varianter av genus-”vetenskap”!

Jordan B Peterson visar hur katastrofalt detta tänkande med dess postmoderna och postmarxistiska grunder är för den framtida utvecklingen.

2 svar to “JORDAN B PETERSON OM PK-IDEOLOGIN”

 1. Jan Östman Says:

  Vad man saknar efter att ha lyssnat på föredragen, är en lika kompromisslös kritiker av denna intellektuellt förödande lära på svenska. Kan på rak arm bara komma på Johan Lundberg.
  Ändå når Peterson här inte den nivå av avståndstagande som Roger Scruton formulerat, för att inte nämna Bruce G. Charlton i boken ”Thought Prison: The Fundamental Nature of Political Correctness.”. där han i aforism-liknande sentenser går till rätta med den nakna nihilism som enligt författaren är företeelsens innehållslösa kärna, eller med Scrutons ord; The Devil´s world.
  Och som av en händelse, och god illustration till virusets utbredning, sitter jag här med Katarina Mattssons bok ”Turistisk vithet och begäret till den andra”, framför mig, genom statens kulturråd gratis distribuerad till landets alla kommunala bibliotek.
  Varsågod och svälj!
  Janne

 2. lennartwaara Says:

  Tack för din kommentar Jan! Finns ingen i Sverige med den intellektuella kraften och kunskapen som så vältaligt smular PK-ideolgin, tyvärr. Det är väl också det lysande sätt som Jordan B Peterson framför sina teser och analyser som gjort honom till en megastjärna man lyssnar på. Kommer också i Sverige, det är jag övertygad om. En Tina Sanandaji på det ideologiska området! Det finns ett litet hopp i det totala PK-mörkret! Tack för boktipset, skall beställas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: