DE TOTALITÄRA MILJÖALARMISTERNA HAR VISAT SITT RÄTTA ANSIKTE!

Jag har länge misstänkt och skrivit om miljörörelsens och klimatalarmisternas politiskt totalitära undertoner. Det har för den som velat se varit tydligt att Miljöpartiet och miljöalarmisterna strävar efter olika varianter av planekonomiska lösningar.

Miljöpartiet och miljöalarmisterna har med planekonomisk politik trätt in istället för V / kommunisterna som alltid tidigare (idag har V övergivit den tanken) i ekonomifrågor förespråkade planekonomiska lösningar. Planekonomi är ett system som utvecklades och som totalt misslyckades i Sovjetunionen. Det enda planekonomin skapade var generell brist på konsumtionsvaror och 18 års väntetid på en Lada/Trabi. Är det detta de nya miljöplanekonomerna är ute efter? Jag tror det finns anledning att tro det. De är missnöjda med att folk ”inte ställer om” självmant och bl.a. avstår från bilkörning, konsumtion och tillväxt!

Nu uttalar sig Anders Wijkman ordförande i Miljöberedningen, ordförande i Romklubben och i Climate-KIC med förståelse om behovet av planekonomi och än mer skrämmande, han ser Kinas politik som ett hoppfullt exempel. Han säger ”Fördelen med ett centraliserat toppstyrt system är att när de väl bestämmer sig så går det ganska snabbt. Det finns ingen opposition som bråkar.” Läs det sista en gång till! Vart är vi på väg?

Än tydligare är Jörgen Randers professor i miljöstrategi vid handelshögskolan i Oslo. Han menar att ”demokratin måste pausas för att lösa klimatkrisen”. Han nämner också Kina som förebild. ”Kommunistpartiet styr och har styrka att fatta de beslut som krävs”. Dvs att begränsa vanliga människors vanliga beteenden och konsumtion. Hans bekymmer är att ”hitta ett ord för detta som inte skrämmer folk.”

Detta är en fråga som alla balanserade människor måste engagera sig i. Totalitära tankegångar och förslag förekommer, diskuteras och sprids uppenbarligen i ledande kretsar! Det är djupt skakande! Vi har att göra med krafter som verkligen kan vara med och driva igenom antidemokratiska metoder med klimatmålen som ursäkt/anledning. Det är än en gång dags att gå ut på gator och torg och tala om vart klimatalarmisterna vill driva oss.

Eftersom jag haft en längre period med Karin Boye ser jag hur överraskande skrämmande aktuell Kallocain är.

Citaten är hämtade från dagens 5.10.2017 SvD och artikeln ”Demokratin måste pausas för att lösa klimatkrisen.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: