NACKA POLYGAMISTEN – ÄN EN GÅNG.

Migrationsverket skriver i beslutet om ”Nacka-polygamistens” uppehållstillstånd följande: ”Bevilja dig uppehålls- och arbetstillstånd för tiden från och med 2016-12-01 till och med 2018-01-01.
Inte bevilja dig flyktingstatusförklaring.”

Mannen kommer från Syrien och Saudiarabien och bodde i närheten av Raqqa/Syrien och sökte asyl i Sverige i december 2014.

Migrationsverket skriver vidare: ” Att ISIS skulle betrakta dig som otrogen eller hedning på grund av att du inte deltagit i utbildningen bygger vidare enbart på spekulationer från din sida. Du har inte lämnat tillförlitliga uppgifter om att ISIS skulle betrakta dig som hedning.”

Trots det beviljas mannen tidsbegränsat uppehållstillstånd. Det finns sedan september 2013 en regel om generellt skyddsbehov av alla syrier.

Mannen har tre fruar och 19 barn varav 16 följt med till Sverige.
Mannen har bott i Saudiarabien i flera år vilket Migrationsverket också skriver:
”För att kunna försörja din familj har du i perioder även arbetat som revisor för ett biluthyrningsföretag i Saudiarabien genom ett saudiskt arbetstillstånd mellan 1998 – 2001. Du har även besökt Saudiarabien efter 2002 …. För att göra pilgrimsresor. Din sista resa till Saudiarabien var i augusti 2014, … för att sedan fly landet (Syrien) i oktober samma år.”

Pilgrimsresor (haij) till Mecka är viktiga för en trogen muslim. Att göra det med tre fruar är inget en fattig muslim har råd att göra.

Polygami är inte vanligt i Syrien. Kombinationen av upprepade pilgrimsresor och polygami leder till en tentativ slutsats att mannen är en högstatusledare inom islam.

Vad händer den 1 januari 2018 när mannens uppehållstillstånd löper ut? Sannolikt beviljas han permanent uppehållstillstånd. Anledning; ”anknytning” till sina 16 barn och tre fruar som redan har erhållit permanent uppehållstillstånd. Därefter är det upp till svenska skattebetalare att försörja den 57 åriga mannen och hans 19 personer stora familj. Sannolikt för resten av mannens liv!

PRELIMINÄR KALKYL ÖVER POLYGAMISTENS KOSTNADER FÖR SKATTEBETALARNA.

Barnbidraget blir totalt 27 020 kronor per månad – utifrån att barnen är fördelade på tre hushåll.
Förutsatt att alla vuxna i familjen går på SFI, har de även rätt till etableringsersättning. I det här fallet kommer etableringsersättningen att bli 27 104 kronor per månad.
Utöver etableringsersättningen har invandrare med barn rätt till etableringstillägg som i fallet med den här familjen kommer att bli 12 800 kronor per månad.
Det sammanlagda bostadsbidraget för alla tre lägenheter blir 13 900 kronor per månad.

Eftersom mannen saknar inkomst blir det i stället Försäkringskassan som ska betala ut underhållsstödet – 1 573 kronor per barn per månad. Detta ger sammanlagt 14 157 kronor per månad för de 9 barn som bor utanför hushållet med mannen.

Summa: 94 981 skattefria kronor per månad vilket blir drygt 1,14 miljoner kronor per år.

Efter två år försvinner etableringsstödet med ca 13 tusen kronor per månad. Den 57 mannen kommer sannolikt inte att hitta arbete inom de två åren. Därmed övergår familjen till den kommunala försörjningen genom socialbidrag. Etableringsersättningen ersätts i stort av socialbidrag (försörjningsstöd) medan bostadsbidraget och underhållsstödet inte är beroende av etableringstiden och betalas ut även fortsättningsvis.
Riksnormen för försörjningsstöd innebär att familjen har rätt till ca 980 tusen kronor per år när Nacka kommun övertar ansvaret.

Summa summarum: Familjen kommer att kosta svenska skattebetalare drygt 8,2 miljoner kronor i olika bidrag under de första 8 åren i Sverige. Utöver de 14 miljoner kronor som Nacka kommun betalde för tre bostadsrätter i Saltsjöbaden

Ett svar to “NACKA POLYGAMISTEN – ÄN EN GÅNG.”

  1. Jan Östman Says:

    Det har Sverige råd med, Lennart. Sverige är ju landet av honung och mjölk. Fast det törs man väl knappt säga framöver utan att bli registrerad som ”hatare” av Totalförsvarets forskningsinstitut!
    Hälsningar
    Janne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: