MAN TAR SIG FÖR PANNAN!

Först driver regionpresident Puigdemont och hans regionregering helt emot Konstitutionen/Grundlagen frågan om att skilja Katalonien från Spanien. I det har han sannolikt stöd av en betydande minoritet katalaner (att döma av den okonstitutionella folkomröstningen).
När Regeringen i Madrid intervenerar korrekt Konstitutionellt politiskt och sätter stopp för galenskapen så drar Puigdemont o delar av hans nu också politiskt okonstitutionella s.k. regering till Bryssel och Belgien (by the way, i flera avseende ett obegripligt land ifråga om politik och djupt splittrat av olika språk- och minoritetsgrupperingar).
Väl i Bryssel upprättar Puigdemont en ”exilregering”! Vadå? Är Spanien ockuperat av främmande makt? I krig? Har Puigdemont och hans anhang helt glömt att Spanien för mindre än 80 år sedan föröddes av ett grymt inbördeskrig! Ett inbördeskrig med betydande utländskt deltagande och Sovjetisk inblandning samt en hoper stridande kommunistiska ”hjältar” från Sverige. Är det till inbördeskrig han vill? Naturligtvis inte! Men ett mycket högt och farligt politiskt spel (också för Europa i övrigt) bedriver han!
Vi kan bara hoppas att Bryssel/Belgien kastar ut honom till Spanien med rättmätig rättegång, dom och påföljande långt fängelsestraff. Känner mig mycket osäker på om Belgien kommer att ta ett sådant korrekt steg. I så fall får vi hoppas att EU och Bryssel (i den meningen) ser till att återbörda denna politiska äventyrare till Spanien!
En intressant fortsättning lär följa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: