OLIVER STONES INTERVJU MED PRESIDENT VLADIMIR PUTIN.

Jag har nu sett igenom och analyserat samtliga fyra entimmes intervjuer med Vladimir Putin. Min uppfattning i stort är att dessa tillhör allmänbildningen för alla som är det minsta intresserade av de geo-politiska förhållandena i världen i allmänhet och de rysk – amerikanska i synnerhet.

Jag har också noterat den debatt som utbrutit kring om SvT skall sända dessa intervjuer. President Putin ger ju sin och den ryska synen och analysen av förhållanden/relationer till USA och världspolitiken. Fredrik Wadström på SvT gick i taket och anklagade Bert Sundström för att släppa fram rysk propaganda utan att den motsäges. Det ropades nära nog på förbud! Vi vanliga medborgare måste skyddas från president Putins synpunkter! Tänka och analysera själva, det kan vi ju inte!

Fy f-n för detta övermaga förmyndarskap! Jag hade helst avstått också från Bert Sundströms inledande skolmästaraktiga inlägg!

Ja, för när president Donald Trump, statsminister Stefan Löfvén (i följsamhet med husbondens röst), förbundskansler Angela Merkel, president Macron m.fl. uttalar sig om Ryssland så är det ju den oskyldiga objektiva sanningen och inte politisk propaganda med deras utgångspunkter.

Min gissning är att Oliver Stones intervjuer med Vladimir Putin kommer att ”go down in history” som ett mycket värdefullt bidrag till de geo-politiska bilderna i vår tid.

Intervjun gav oss verkligen bilden av hur Ryssland och president Putin tänker, argumenterar och resonerar inom ramen för vad som kan presenteras i en TV intervju. Mer finns naturligtvis att presentera, ifrågasätta och kritisera. Men, so far so good!

Mer av detta! En drömintervju skulle vara med Kim Jong Un! Hur tänker, argumenterar och beteer sig han? Vilket intryck skulle han ge?

En not: I mycket unga år läste jag makarna Julius och Ethel Rosenbergs fängelsebrev innan de avrättades i USA för spioneri för Sovjetunionen. De anklagades för att ha lämnat ut hemligheter kring atombomben som de fått av forskare – sannolikt Fuchs – vid Manhattanprojeketet i Alamo. Då var jag verkligt gripen av breven och trodde på deras försäkran om att de var oskyldiga. Senare har de visat sig att de var skyldiga och med rätta avrättades för spioneri. President Putin bekräftar i intervjun att Sovjetunionen fick information från makarna Rosenberg som förkortade tiden för Sovjetunionen att ta fram en egen atombomb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: