DEN ELÄNDIGARE VÄNSTERN!

Dagens socialister och vänsterintellektuella utgör ett allmänt okunnigt och oinformerat skikt som tyvärr samtidigt dominerar media debatten inte minst i statstelevisionen. De har fastnat i bokstavsfrågor, tokfeminism och udda ställningstaganden. Eller, så väljer man att vandra runt i tillvaron med t-shirts med den ena tokfrasen efter den andra tryckt på bröstet!
De har inte ens läst sina lärofäder Karl Marx och Friedrich Engels m.fl. De skulle i så fall kunnat göra en intellektuellt hederligare och kunnigare (om än dogmatisk) analys av samhällsföreteelser.
Jag kan bekänna att det är ett – perverst – nöje att diskutera med vänsterintellektuella eftersom jag läst Karl Marx/Friedrich Engels texter m fl. marxologiska författare. Eftersom okunnigheten bland socialister och vänsterintellektuella är så monumental är det lätt att dra ner byxorna på dem med marxistiska argument.
Jag har översiktligt granskat vänsterns syn på den till stora delar välfärdsinducerade massinvandringen till Sverige. Med ett begrepp hos Karl Marx, trasproletariat, kan man belysa vad som händer i Sverige just nu. Jag inser naturligtvis att begreppet idag är kontroversiellt och möjligen också uppfattas diminuerande. Trasproletariatet som företeelse, innehåll och funktion i samhället är dock en intellektuellt möjlig – om än otillräcklig – analytisk infallsvinkel. Det handlar om trasproletariatets situation och förutsättningar i samhället idag främst i våra 28 utanförskapsområden.
Till skillnad från i industrialismens barndom då trasproletariatet hamnade i ren misär och extrem fattigdom så har vi idag skattefinansierade sociala skyddsnät som hindrar detta och förser de som befinner sig i detta skikt med bostäder, mat och kläder mm. Deras ställning socialt, politiskt och ekonomiskt och utanför de normala samhällskikten är dock likartad. Ingenstans i vänstermedia har jag sett analyser av vad som händer och riskerar att hända i dessa termer.
Än mer oroande är trasproletariatets funktion i samhället och på arbetsmarknaden. I industrialismen barndom var de i Marx analys att förse kapitalismen med tillgång på billig arbetskraft. Frågan är väl om inte detta också riskerar att vara/bli en funktion idag. Med den skillnaden att de okvalificerade arbeten som fanns en gång i tiden idag i Sverige i stort sett är bortrationaliserade av teknologi- och produktivitetsutvecklingen. Sverige är idag kanske världens mest kompetens- och högproduktivitetsstyrda ekonomi. Var finns plats för lågkompetent och lågproduktiv arbetskraft?
I en situation när en dryg tredjedel av välfärdsinvandrarna till Sverige är funktionella analfabeter och de lågproduktiva arbetena inte längre finns så saknas också möjligheter för dessa att någonsin komma in på arbetsmarknaden. Vad händer då med dessa människor individuellt och som social grupp? Vad händer med deras barn? Vad händer i de utanförskapsområden som idag blir fler och fler och växer?
De svenska fackföreningarna ser naturligtvis detta men kan inte – förmå inte – göra en korrekt och politiskt inkorrekt analys av problemet.
Vänstern jamsar med i något slag ”good guy against bad guy” i tron att detta fungerar. De förmår inte ens göra en marxistisk analys av problemet! Det skulle jag kunna respektera även om jag skulle ta diskussionen med dem! Tala om den socialistiska vänsterns elände och förfall i intellektuell nivå och kapacitet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: