TRANSPORTSTYRELSEN OCH REGERINGENS ”HAVERI.”

Det gick precis som jag förutsåg redan för en halv vecka sedan. ”Ansvariga” ministrar har inget reellt ansvar!

Sverige har därtill en socialdemokratisk statsminister som saknar nödvändig pondus och kraft och agerar med otillräcklig analys som grund.

En statlig myndighet, Transportstyrelsen, har medvetet/omedvetet men på ett gravt brottsligt sätt lämnat ut en rad för staten och det svenska samhället viktiga sekreta uppgifter till icke säkerhetsklassade organisationer i andra länder. Dessa har inte behövt ägna sig åt spioneri, nej myndigheten har helt på egen hand lämnat över den sekreta informationen!
Minst två ministrar har känt till det i över ett år men enligt statsministern inte informerat honom!

Vi har en för myndigheten ”ansvarig” minister som vältrar över ansvaret på en statssekreterare som redan tidigare av andra skäl avskedats! Inte särskilt moraliskt eller hederligt! Det är en minister uppfostrad i rörelsen – dotter till Göteborgs ”starke” man Göran Johansson. Hon har sannolikt sedan barnsben lärt sig hur en politisk slipsten skall dras!

Vilken röta och vilket elände!

Alla ute i landet som beser detta spektakel med en kombination av frustration och förvåning kan bara hoppas att den samlade oppositionen (t.o.m. V signalerar att de kan tänka sig misstroendevotum, MP tiger) vågar utlösa ett misstroendevotum mot i varje fall Anna Johansson och Anders Ygeman, även om också Peter Hultqvist och Stefan Löfven borde inkluderas. Ett misstroendevotum ser, med aktuell information om partiernas ställningstaganden, ut att kunna samla en nödvändig majoritet.

Ett brett misstroendevotum som inkluderar försvars- och statsministern skulle utlösa en regeringskris och jag misstänker att oppositionen inte vågar eller är beredda att i så fall ta över ansvaret för Sverige. Det talar för att man stannar vid att rikta misstroendeomröstningen mot ministrarna Ygeman och Johansson! Oppositionen kan ju absolut inte vara nöjda med statsministerns glidande och otydliga formuleringar så uppenbart orkestrerade för att rädda ministrarna Johansson, Ygeman och Hultqvist! Det kan komma att få motsatt effekt! Kan vi hoppas! Förutsatt att den samlade oppositionen reagerar som de borde!

Nu följer vi detta ”haveri” timme för timme och dag för dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: