TRE DAGSAKTUELLA REFLEKTIONER.

Förlossningsvården är f.n. i fritt fall! Media rapporterar om stora problem på flera håll i landet! Vad gör då ansvarig minister Annika Strandhäll? I Stefan Löfvens efterföljd finner hon situationen ”oacceptabel” och ”så här får det inte vara.” Det var ju en imponerande kraftfull reaktion! I många andra länder hade ministern i en liknande situation haft två alternativ; som ansvarig minister gör något åt situationen eller avgå. En svensk socialdemokratisk minister klarar sig undan med att beklaga!

Ett andra liknande fall är väl Transportstyrelsens famösa och olagliga läcka av för Sverige viktiga sekreta uppgifter till annat land. Enligt uppgifter i DN och SvD kände departementet till vad som var på väg att hända! Enligt uppgifter som läckt från SÄPO hade det olagliga förfarandet påtalats av just SÄPO till departementet och var känt för minister Anders Ygeman! Kommer minister Anders Ygeman att ta ansvar och avgå för denna skandal? Stalltips! Det kommer icke att ske!

Slutsats: Något reellt ansvar har/tar aldrig ”ansvarig” minister!

Enligt en rapport i dagarna har 3 (tre) procent (av de lågutbildade som utgör den överväldigande majoriteten) av välfärdsinvandrarna efter 2 (två) år påbörjat en Komvux-utbildning! Ett helt lysande track-record för integrationen! Det är sannolikt betydligt enklare att fortsätta att försörjas av oss skattebetalare.

By the way: Läs gärna Karin Petterssons ledare i dagens Aftonblad (20.7.2017) om minister Göran Persson. Helt sanslöst tydligt!

8 svar to “TRE DAGSAKTUELLA REFLEKTIONER.”

 1. Lise-Lotte Norin Says:

  Det verkar inte vara just så många kommentarer på det du skriver i bloggen. Det du skriver är för bra för att nå så få personer. Men kanske många läser men få kommenterar?

 2. lennartwaara Says:

  Ja det är få kommentarer och gilla klick men jag vet att det är många som läser vilket är det viktigaste. Klart att jag skulle vilja hitta ett forum där jag når stora skaror av läsare men det är svårt om man inte är PK!

 3. Jan Östman Says:

  Jag håller med Lise-Lotte, men du har naturligtvis också rätt i att bara en bråkdel av läsarna bemödar sig med att ge kommentarer. Jag talar av egen erfarenhet. Nu gör jag ett undantag, för att stärka dig moraliskt! Dessutom är själva skrivprocessen tillräckligt värdefull genom att den skärper ens tankar, varför kommentarer mer blir en bonus och ”spinn-off-effekt”.
  Jag kommer själv att bli ”en ropande röst i öknen” efter att jag gått i pension. Nu har jag inte tiden.

 4. lennartwaara Says:

  Tack för din kommentar Jan. Uppmuntrande! Jag håller med om att själva skrivandet är viktigt i det att man klarar ut argumenten och analysen för sig själv. Jag hoppas dock att de som läser påverkas. Egentligen känns det viktigare att de som inte är överens med mig läser än de som redan har samma åsikt. Det är dock trevligt med gillanden, det kan inte förnekas. Kommentarer är ju också viktiga i synnerhet om man får tillfälle att bryta argument med någon annan som är insatt och har intelligenta argument. Det sker ju också lite då och då på FB t ex just nu kring det jag skrev om Transportstyrelsen och haveriet!

 5. Lise-Lotte Norin Says:

  Det är kanske inte så konstigt att förlossningsvården är i fritt fall då antalet födda har stigit kontinuerligt från 88 000 år 1999 till 117 000 förra året. Det har funnits toppar tidigare som 124 000 år 1990 men kanske var inte vården lika avancerad eller hade inte barnmorskorna börjat hoppa av sitt yrke då. Jag minns i alla fall inte att förlossningsvården ansågs vara i fritt fall då men jag hade kanske fokus på annat. Hur som helst förväntas ökningen fortsätta till början av 2020-talet och beräknas då bli drygt 130 000. Då vet jag inte om den omfattande invandringen tagits med i beräkningen.

  Nästan en fjärdedel av barnen i Sverige har utländsk bakgrund. http://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/levnadsforhallanden/levnadsforhallanden/barn-och-familjestatistik/.

 6. lennartwaara Says:

  Utmärkt Lise-Lotte med den informationen. Är det något vi är duktiga på i Sverige så är det ju statistik i allmänhet och befolkningsstatistik och prognoser i synnerhet. Vi byggde ju upp en statistikmyndighet tidigare än något annat land, redan på 1700-talet om jag minns rätt. Alltså vet de beslutsfattande politikerna rätt väl vad som sker och kommer att ske med avseende på familjebildning och barnafödande. Trots ett av världens högsta skattetryck så har vi inte resurser för ena sjukvård och förlossningsvård som svarar mot behoven. Min fråga hur kommer det sig? Vilken är förklaringen? Välfärdsinvandringen skotar oss i kommer, landsting och stat närmare 200 miljoner om året allt inräknat! Samtidigt är sjukvården, förlossningsvården, tandvården etc extra ansträngda av denna enorma invandring på flera hundra tusen över de senaste tre åren! Det var det jag tyckte att ansvarig minister skulle ha mer att komma med än de vanliga suckarna av beklagande.

 7. Lise-Lotte Norin Says:

  Hej, du menar säkert 200 miljarder :-).

 8. lennartwaara Says:

  Tack för din korrigering!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: