NA- ARTIKEL OM KLIMATBLUFFEN!

*

En bra artikel i NA 21.4.2017 som balanserar de värsta klimatfanatikernas CO2 profetior. Enigheten är inte så stor som man hävdar från politiskt håll och orsakerna till klimatförändringarna är också betydligt mer komplexa med flera andra förklaringsvariabler än som vanligen anförs. Med tanke på de genomgripande åtgärder som genomförs och krävs så är det mer än rimligt med en bredare demokratisk analys och diskurs. Ibland liknar miljöfanatikernas krav betänkligt de värsta planekonomiska besluten i de forna kommunistiska staterna. Snart sagt vilka åtgärder som helst kan motiveras med ”climate change.” När förnuft och balans i de politiska kraven försvinner finns anledning till stor demokratisk oro!

*
KLIMATLAG SOM VILAR PÅ OSÄKER GRUND!
Artikel i NA 21.4.2017
Statsminister Stefan Löfvén kallar regeringens förslag till klimatlag för vår generations viktigaste reform. Den innebär enorma kostnader för omställning av hela samhället till ”förnybar” elproduktion och ”fossilfria” bilar. Allt för att minska utsläppen av koldioxid, som påstås leda till farlig uppvärmning.

*
Ett så stort beslut borde föregås av bred debatt i en demokratisk stat. Någon sådan har vi inte märkt. Det är så mycket mer angeläget då många seriösa forskare menar att lagen bygger på ett avgörande misstag. De hävdar:
1. Koldioxidens verkan på klimatet är så liten att den inte kunnat mätas.
2. Koldioxid är växternas viktigaste näring och därmed livets förutsättning.
3. Utsläppen är gynnsamma. Öknarna har minskat och skördarna ökat.
4. Solen tycks vara klimatets viktigaste drivkraft. Den aviserar nu några kallare decennier.

*
Klimatlagen baseras på klimatpanelen IPCC:s hypotes om koldioxidens dominerande verkan på klimatet. Denna påstås ha stöd av 97 procent av världens klimatforskare med referens till olika enkäter och studier. Dessa har alla varit så oprofessionella att de vid granskning endast betytt mellan 3 promille och 4 procent.

*
IPCC är ett mellanstatligt organ mellan FN:s nationer och styrs av politiker och funktionärer, oftast utan vetenskaplig kompetens. IPCC har på sina 28 år inte med faktiska mätningar kunnat bevisa hypotesen om mänsklig klimatpåverkan

*
Inför risken att klimatet faktiskt kan bli kallare, är det oklokt att bekämpa en påstådd uppvärmning utan att undersöka fakta. USA:s kongress informerade sig i en ”hearing” med fyra berömda klimatforskare den 29 mars. Så bör också den svenska Riksdagen göra. Därför föreslår vi att den kallar till en öppen konferens, där ovan nämnda punkter redovisas. Denna bör naturligtvis hållas innan beslut om lagen skall fattas.

*
För nätverket KLIMATSANS
Per-Olof Eriksson civ.ing., f.d. koncernchef Sandvik
Sivert Göthlin civ.ing., f.d. ansvarig för Vattenfalls elproduktion och stamnät
Ole Humlum professor, Oslo, driver databasen Climate4you Hans Jelbring civ,ing., fil.dr. klimatologi
Wibjörn Karlén professor em. ledamot KVA
Bertil Larsson meteorolog och polarforskare
Jan-Olov Liljenzin professor em. ledamot av IVA och KVVS
Nils-Axel Mörner docent, global havsytespecialist
Tore Scherstén professor em. ledamot av KVA
Jan-Erik Solheim professor em. astrofysik,
Sture Åström civ.ing., nätverkets sekreterare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: