FÖRBJUD OCH STÄNG RELIGIÖSA FRISKOLOR!

Jag hoppas att socialdemokraterna på sin kommande kongress tar upp frågan om de religiösa friskolorna och de problem med styrning och funktion som rapporteras i media från tid till annan.

I synnerhet de muslimska friskolorna är ett stort problem med de alternativa värderingar och kulturer som de står för inte minst ifråga om kvinnans ställning i familj och samhälle. Dock, vi har också problem med kristna friskolor framförallt på frireligiöst fundamentalistisk grund ( Livets Ord, Plymothbröderna, Sjundedagsadventister, m.fl. samt inte att förglömma Scientologerna).

Dessa kristna fundamentalister läser och tolkar Bibeln som om den var (verbalinspirerat) skriven direkt av Gud. Så är naturligtvis inte fallet. Bibeln är skriven av människor under loppet av 3-4000 år. Den har varit föremål för beslut och tolkningar vid Kyrkomöten vid flera tillfällen liksom beslut om vilka delar som skall ingå. De s.k. apokryferna är delar som man beslutat inte skall ingå bland Bibelns olika böcker. Riktningar inom kristendomen har av Kyrkomöten bannlysts, uteslutits och förföljts i olika omgångar. Jag avstår från att redogöra för allt detta (Kyrkomöten, tolkningar, riktningar) här eftersom det för alldeles för långt. Återkommer gärna i annat sammanhang i frågan!

Min poäng med denna diskurs är kort och gott följande: Gud gav oss ett intellekt och ett förstånd för att vi skall använda det! Vi skall absolut inte läsa Bibeln bokstavligen vilket sker i fundamentalistiskt kristna friskolor!

Än värre beställt är det med den obehagliga Koranen med suror som uppmanar till direkt våld mot s.k. otrogna. Läs Koranen om du tvivlar på detta påstående! Här behöver man inte läsa fundamentalistiskt i tron att den är verbalinspirerad. Det står faktiskt där!

Jag önskar att alla religiösa friskolor förbjuds även om det finns kristna friskolor som fungerar i enlighet med läroplan och lagstiftning. Tyvärr är frestelsen att vantolka och indoktrinera alltför stor för att vi skall ha religiösa friskolor. I ett första omedelbart steg bör samtliga muslimska friskolor stängas eftersom de kan utgöra grund för muslimska tolkningar av salafistisk typ, vilket innebär muslimsk terrorism. Dessa imamer har vi i Gävle, Örebro och i Västerås!

I denna fråga instämmer med jag med de troende ateister som motarbetar religiösa friskolor. För tydlighetens, klarhetens och ärlighetens skull: Jag är själv övertygat troende kristen med sympatier för jesuiterna (främst fader Ignatius av Loyola och hans Andliga övningar som jag genomfört vid ett par tillfällen)! Den kristna tron får vi leva, utforma och hävda i andra sammanhang än i skolor gentemot helt oskyldiga barn som inte kan ta medvetet kritisk ställning (vilket uppenbarligen många vuxna inte heller kan).

Statsminister Stefan Löfvén, PLEASE se till att ta ett beslut på er kongress om att utreda hur en stängning av religiösa friskolor skall åstadkommas!

Kalla Fakta rapporterar att man vid en muslimsk religiös friskola tvingar flickor att gå in bak i bussen medan pojkarna går in fram. (Vad mer förekommer av denna typ under t.ex. lektioner på friskolan?)
Statsminister Stefan Löfvén är upprörd, han presenterar sin vanliga standardfras ”oacceptabelt”! Men vad hade han/ni väntat er med den totala brist på styrning och kontroll med vilken muslimer släpps in i landet utan krav på anpassning till svensk lagstiftning och kultur! Hur har de kunnat få tillstånd till att etablera friskolor med det ”track record” som det muslimska samfundet har i Sverige med terroristförespråkande imamer (salafistimamer) i bl.a. Gävle, Örebro och nu också i Västerås!

 
Ta tag i det muslimska patriarkala problemet och förbjud muslimska friskolor omedelbart! De är en styggelse i ett jämlikt och rättvist samhälle som det svenska!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: