FLYKTINGKRISEN HÖSTEN 2015 FÖRUTSÅGS ENLIGT STATLIG UTREDNING!

I juli 2015 lämnade Migrationsverket en prognos om att invandringen skulle landa på 77 000 personer. Bara några dagar senare fick Migrationsverket (som nästan alltid i sina prognoser underskattat nivån i förhållande till det verkliga utfallet) besked om att de skulle komma betydligt fler. Allt enligt utredningen SOU 2017:12, Att ta emot människor på flykt. En flyktingvåg var på från Afrika, Mellanöstern och Afghanistan. Denna information vidarebefordrades också enligt utredningen till regeringskansliet. SOU 2017:12; ”Ganska snart efter juli prognosen fick regeringen mer information än den som fanns i Migrationsverkets prognos.” Informationen stannade dock i en begränsad del av regeringskansliet och vidarebefordrades inte till övriga delar av Regeringskansliet. SOU 2017:12; ”Det är inte orimligt att anta att beredskapen i Regeringskansliet och i andra myndigheter hade varit högre i början av hösten om kunskapen om att juli prognosen hade blivit inaktuell hade spritts.” På utredningsvenskans försiktiga formulering. Mild i form men hård i sak!

Trots det vidtog regeringen Löfvén inga åtgärder. Inga förberedelser vidtogs! Inga bromsar slogs till! Tvärtom öste Stefan Löfvén istället på förväntningarna bland flyktingarna i sitt herostratiskt beryktade tal. Vi kunde ta emot alla som ville komma! Vi kunde hantera flyktingströmmen (i Merkels galna efterföljd). I höstbudgeten vidtogs heller inga förberedelser trots att man hade information om den flyktingvåg som var på väg att okontrollerat välla in över Sverige. Det blev ju till sist 163 000!

Ansvaret för de konsekvenser vi idag ser på statsbudgeten (mer än 100 miljarder per år, hur stora de kommunala kostnaderna är per år har jag inte mäktat att beräkna), boendekris, sjukvård, socialbidragskostnader, grov kriminalitet, våldtäkter m.m. faller tungt på dem som inte vidtog några åtgärder, liksom på dem som fortsatte att blåsa under de felaktiga föreställningarna!

Något ansvar för detta kommer självfallet inte att utkrävas av någon enda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: