NORSK DOPING?

Jag kan inte låta bli att fundera över dopade idrottsmän och hur länge de kan klara sig undan upptäckt. Rekordet tas väl av USAs cyklist Lance Armstrong som först efter avslutad karriär avslöjades som en systematiskt dopad cyklist. Han hade dessutom anskaffat och stimulerat andra i sitt cyklistteam att använda dopingpreparat!

När han väl ertappades hade han vunnit Tour de France sju gånger i bitvis överlägsen stil. Han hade klarat sig undan alla dopingkontroller, planerade och spontana, utan upptäckt! Hur kunde/kan det gå till? Är läkarvetenskapens möjligheter idag sådana att man kan dölja systematisk doping? Vilken är förklaringen?

År det vad vi ser med de norska skidåkarna, alldeles frånsett det utstuderade användandet av nebulisator och astmamedicin på friska idrottare? Är det steroiddoping Therese Johaug sysslat med och som man försöker dölja bakom ett fejkat misstag med läppsalva?

Hur har Marit Björgen byggt upp sin muskelmassa? Den är helt osannolik på en kvinnlig idrottare förutom de som sysslar med bodybuilding/kroppsbyggande. Mycket i den senare ”sporten” är tillverkat med hjälp av kemikalier. När man väl byggt upp en muskelmassa så har man den kvar! Är det så Marit Björgen skaffat sig sin kroppsbyggarkropp?

Skidskytten Björn Ferry har krävt en helt ren idrott inkl fri från astmamedicinering av friska åkare. Han hävdade i en TV-debatt att den resultatförbättring (någon tiondels procent) som blir resultatet av medicineringen kan vara just de 5 – 10 sekunder som man kan vinna en femmil på! Anders Blomkvist – i samma TV-studio – som oftast ligger platt för de norska åkarna – satt mest tyst och såg oerhört besvärad ut när Björn Ferry presenterade sin analys! (I likhet med Johan Croneman i DN anser jag att SVT borde avsluta AB:s kontrakt för gott!)

Something IS rotten in the state of Norway

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: