ÄR MAUD OLOFSSON SVERIGES SÄMSTA MINISTER NÅGONSIN?

Näringsminister Maud Olofsson nu avsutten fungerar som s.k. styrelseproffs i ett antal bolag varav några statliga! Det är ett verkligt oroande faktum för oss skattebetalare!

Först förorsakade minister Olofsson tillsammans med dåvarande VD genom förvärvet av NUON oss skattebetalare förluster på idag över 100 miljarder kronor. Ingen har tagit ansvar för detta. Minister Olofsson vägrade uppseendeväckande att komma till Konstitutionsutskottet för att svara på frågor om hur affären gick till och om statsminister Reinfeldt och finansminister Borg var informerade

Idag kan vi läsa att sammanslagningen av danska och svenska postväsendet till Postnord är på väg att bli en rysaraffär för oss skattebetalare. Svenska delen ger vinst som tyvärr måste matas in i den danska delen som 2016 gjorde en förlust på 1.9 miljarder kronor. I den rekonstruktionsplan som måste till löper Sveriges skattebetalare en överhängande risk att få stå för ett finansiellt bidrag till den danska delen. Gissa vem som låg bakom den affären? Näringsminister Maud Olofsson med dåvarande företagsledning! Danskarna lurade uppenbarligen byxorna av företagsledning inklusive minister Olofsson! Vem tar ansvar för detta? Sannolikt ingen. Men notan den vet vi vem som kommer att stå för direkt genom ett skattefinansierat stöd eller genom uteblivna intäkter och enorma nedskrivningar (som i fallet NUON).

Vattenfalls förvärv och försäljning av kolkraft i Tyskland är ännu en riktig ”loser” historia med samma företagsledning löpande amok med skattekollektivets resurser! Minister Maud Olofsson? Nu köper Vattenfall vindkraftsverk/parker i Tyskland i en situation när vindkraften är på väg mot ekonomiskt haveri. Vem skall skall stå för den notan?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: