EXTREMVÄNSTERN OCH DEMOKRATIN

Häromdagen skulle Jimmy Åkesson ha hållit ett tal i Umeå i Väven en kommunal anläggning. Extremvänstern med deras front- och täckorganisationer med namn som Kulturarbetare mot rasism hotade hela evenemanget och lyckades också stoppa mötet. Statsradions P1 Kulturnyheter hade då under hela dagen diskuterat mötet och att det planerades att hållas en motdemonstration en bit därifrån. Vid varje inslag upplyste statsradions P1 om var demonstrationen skulle hållas och när den skulle startas. Det var väl bara uppmaningen att delta som fattades.

Vad som sedan hände är oklart men uppenbarligen tog sig demonstranterna in i entrén till möteslokalen för att skapa mesta möjliga störning. När polisen försökte avhysa mötesstörarna utlöste någon brandlarmet varpå SÄPO fann för gott att av säkerhetsskäl föra bort JÅ från lokalen. Mötet avlystes!

Så ser demokratisynen ut hos extremvänstern och dess täckorganisationer.

Det sådana händelser som gör att jag anser att kulturen bör klara sig som andra verksamheter på marknaden och dess villkor. De ”konstnärer” som inte kan försörja sig på sin ”konst” får skaffa ett vanligt arbete. Att de skall leva på bidrag från mig som skattebetalare för att ställa till oreda i demokratin är verkligen möjligt att ifrågasätta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: