VAD HÄNDER I USA?

Vad är det som händer i USA? Det kan man med rätta undra? Svenska media ger inte mycket vägledning utan citerar okritiskt ”husbondens röst” i vanlig Wolodarski/DN anda! Underrättelsesamfundet ger sig på en vald president och underminerar hans plattform till förmån för den förlorande parten? Unheard of!

Först vill jag uppmana alla att kritiskt och med distans läsa bifogade dokument från underrättelseorganen kring påstådda ryska attacker mot demokratin i USA. Läs särskilt Annex A där kritiska program på kanalen RT America TV tas till intäkt för påverkan och försök till urholkning av den amerikanska demokratin. RT är enligt dokumentet finansierad av Kreml.

De publicerade dokumentet innehåller endast slutsatserna, bakgrundsfakta som stöder påståendena är hemligstämplade och inte medtagna. Så vitt jag kan se är dokumentet ett exempel på ”bowdlerized” information.

Det kan nämnas att Julian Assange och Wikileaks som publicerade de läkta dokumenten om HRC och demokraterna förnekar att de fått dem från ryska källor.

Att det pågår en maktstrid i USA mellan olika maktcentra är väl ganska klart med tanke på det uppseendeväckande i att underrättelsetjänsten så oblygt och öppet misskrediterar en vald presidents valseger. Se t ex de inledande slutsatserna i dokumentet om att Ryssland agerat medvetet för att stödja Trump före HRC! Sådan misstänksamhet har förekommit tidigare i amerikansk inrikespolitik men då i betydligt mindre offentliga sammanhang, se tex JE Hoovers aktioner mot JF och R Kennedy, CIA mot R Nixon etc. I dessa sammanhang mera i anslutning till påtryckningar för vissa önskade politiska aktioner och inte för att ifrågasätta en vald president hela väljarbas!

När man tar del av pågående diskussioner och analyser i USA så framkommer en (finns flera) förklaring till motsättningarna som också förekommit tidigare. Trump må vara rik men han är ändock ”born on the wrong side of the railroad” i förhållande till maktadministrationer (i både de demokratiska och republikanska partierna) från ”Harvard, Ivy League and the Eastern Establisment”! En outsider således som inte tolereras. Eftersom jag är insnöad på amerikansk utrikespolitik sedan 1960-talet ser jag fram emot att följa maktkampen kommande år och hur och om president Trump klarar att hantera den. Jag börjar ana att man kommer att försöka tvinga bort honom! Jag vill i det sammanhanget påminna om två tidigare presidenter som på samma sätt befunnit sig utanför ovan nämnda maktgruppering nämligen Richard Nixon och Lyndon B Johnson. Den ene tvingades bort – på egna misstag – och den andre kunde inte ställa upp för omval, något mycket ovanligt. Ny information i den amerikanska seriösa debatten kan komma att ändra de något spekulativa slutsatser jag presenterat ovan! Återkommer sannolikt i frågan framöver!

Jag ser fram emot att ta del av president Trumps motaktioner när han väl är installerad i ämbetet och kommande attacker från ”Ivy League – Eastern establisment” gentemot president Trump och hans i viktiga delar avvikande presidentadministration. De kommande fyra åren blir extremt spännande att följa, analysera och diskutera inte bara utifrån vad president Trump faktiskt kommer att föra för politik (vilket vi idag inte vet) inrikes och utrikes (mitt primära intresse) utan också hur han kommer att kunna hantera försöken att underminera hans maktbas.

Underrättelsetjänsternas dokument finns på följande adress. kopiera och klistra in i webläsaren.

http://www.dni.gov.files/documents/ICA_2017_01.pdf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: