PUTIN, TRUMP och CLINTON

Tillvaron är intressant för att inte säga upplyftande i synnerhet om man tar del av vissa amerikanska och svenska medias rubriker. Putin (inte personligen väl?) anklagas nu för att ha lämnat skandalinformation om Trumps privatliv och affärsverksamhet till Obama/Biden som sedan vidarebefordrat dessa till underrättelsetjänsten. Först agerade Putin enligt samma underrättelsetjänster och media för att underminera HRC nu Trump! Svårt att få ihop en sannolik och hållbar verklighetsbild av detta!
Demoniseringen (eller håller det på att bli en heroisering !?) av president V. Putin får väl ha några gränser. Om det läckts komprotterande information om Trump (och sådan finns sannolikt) så ser bilden i min värld snarare ut som en klassisk maskirovka (en rysk term) inom etablissemanget i Washington.

Trumps kvinnosyn (kommentarer och ageranden) har med rätta påtalats och kritiserats. Det är intressant att jämföra med Bill Clinton som kommit undan inte bara med ”that women, miss Lewinski” utan alla övriga övergrepp. Det är väl i det närmaste tio kvinnor som personligen (med allt vad det innebär) trätt fram och anklagat Bill Clinton för allt från sexuella trakasserier, övergrepp och i ett par fall rena våldtäkter. Hur kunde Bill Clinton komma undan detta under sina år i Washington? Med all sannolikhet känt redan då av många i mediavärlden! Den korrumperade Hillary R Clinton har gjort allt för att skandalisera och attackera dessa kvinnor genom att bl. a sätta privatdetektiver på dem för att gräva fram ofördelaktig information och därigenom undergräva deras trovärdighet. ”But she stood by her man!”

By the way! Jag är ingen anhängare av president Donald Trump om någon nu fått det för sig. Jag har tidigare skrivit att jag i den amerikanska kontexten hade röstat blankt. Jag tror dock inte att Donald Trump är ”a fucking idiot” som någon obegåvat uttryckt det!
Donald Trump är slug (det engelska uttrycket shrewed är ännu bättre) och delvis också oberäknelig men samtidigt en mycket erfaren internationell affärsman och förhandlare och sannolikt en ganska komplex personlighet (ibland framkommer drag av megalomani). Jag avvaktar med omdömen och analyser av vem han egentligen är och står för tills han börjar leverera ”hard politics.” Det kommer sannolikt att finnas saker att kritisera men kanske också sådant som är bra. Både Richard Nixon och Lyndon B Johnson var komplexa personer som levererade både lysande och rent förskräckande politik inrikes och utrikes.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: