RYSSLAND OCH DEN SVENSKA REGERINGEN.

Putin och Ryssland har bjudit in den svenska regeringen till samtal om säkerheten i Östersjön. Löfven tackar nej! Han säger vidare att det heller inte är aktuellt att bjuda hit Putin! Trots att den ryska regeringen uppenbarligen är öppen för en dialog!

Obegripligt enligt min uppfattning. Hur jag än har tänkt på denna fråga så kan jag inte förstå S-regeringens ställningstagande.

Om man har intellektuell ordning och reda på sina argument och är klar på sina ställningstaganden och ståndpunkter kan det väl inte vara fel att samtala med den ryska regeringen och Putin?

Det är väl just i en utrikes- och militärpolitiskt spänd situation som det för ett litet land som Sverige är särskilt viktigt att bedriva en aktiv diplomati med direkta samtal mellan regeringarna?

Eller, är svaret att den socialdemokratiska statsministern är så under Obamas och Merkels toffel (inkluderande ett knäfall för Nato med ev medlemskap i pipelinen) att han inte vågar sig på ett eget ställningstagande i det spända läge som råder mellan USA / Nato / EU å ena sidan och Ryssland å andra sidan.

Det här oroar mig mycket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: