BOB DYLAN – NOBELPRISET I LITTERATUR

Perukstockarna i Svenska Akademin har vaknat! Kan det vara de nya ledamöterna med ständige sekreteraren Sara Danius i spetsen? Bob Dylan! Kan inte vara fel! En lyrik som handlar om vår tid hela vägen från 60-tal till idag! Lyssna bara på strofen: ”Something is happening but you don’t know what It is, do you Mr Jones.” Hur många sådana ser vi inte runt om oss i politik och samhälle!
Min bedömning är inte bara att detta är ett brott med tidigare traditioner utan att det också kommer att få historisk betydelse, En vattendelare i valet av pristagare, mer aktualitet i vid mening och mindre udda akademipreferenser vid val. Några av tidigare pristagare har efter priset inte sålt en enda bok! Undrar varför!
Var skulle jag vilja vara ikväll? I Las Vegas! Surprise surprise… Bob Dylan uppträder där tillsammans med Rolling Stones! Bättre än så kan det inte bli i detta livet! Whooeeee…. Det här är det bästa som hänt litterärt i mitt liv och då skall ni veta att jag har läst kopiösa mängder med böcker. I det närmaste en bok om dagen de senaste åren! Bob Dylan är en stor lyriker och de ser inte kulurfjantarna i media som nu upprörs! Det känns så j-a bra! Obildningen i sin prydno!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: