PRESIDENT VLADIMIR PUTIN PÅ BESÖK I FINLAND!

Det är naturligtvis viktigt att vi har en saklig och realistisk bild av utvecklingen i Putins Ryssland. En bild grundad på analys och slutsatser från såväl öppen som underrättelse information.
Utvecklingen i Putins Ryssland är oroande med en urholkad demokrati, inskränkningar i fri- och rättigheterna, militarisering av ekonomin, upprustningen och den aggressiva utrikespolitiken som medfört kring och ockupation av grannländer! Putin och Ryssland är dock inte en deus ex machina! Utvecklingen går att analysera och förstå och därmed också att påverka
Men att isolera Putin och Ryssland är helt fel för att inte säga farligt. Vissa svenska politiker (läs moderata) kritiserar nu Finland (som har en flera hundra mil lång gräns till Ryssland) för att de bjudit in Putin för diplomatiska samtal och diskussioner. Hur korttänkt och huvudlös är inte den kritiken! Jag kan inte ens förstå den kritiken!
Jag skulle tycka att det vore en politiskt klok och framsynt åtgärd att bjuda in Putin till Sverige inte för något knäfall för Rysslands agerande och utveckling utan för att öppna en kanal för samtal, diplomati och begynnande desarmering av konflikten.
Jag har skrivit det många gånger tidigare, den modell och förebild jag ser är när president John F. Kennedy och ordförande Nikita Chrustjov genom diplomati och samtal desarmerade den farligaste konflikten i världspolitikens 1900-tals historia, den s.k. Kuba-krisen i oktober 1962! Det är fascinerande är att ta del av de idag publicerade utskrifterna från samtalen i Vita Huset under de enormt kritiska dagarna och hur John Kennedy hela tiden sökte en utväg för Chrustjov och Sovjetunionen att rädda ansiktet medan militären önskade gå till massiva bombningar av Kuba för att få bort de utplacerad kärnvapenbestyckade MRBMs och IRBMs.
Bjud in president Vladimir Putin till Sverige för en första omgång av öppnande samtal och diplomati. Fega inte ur bara för att USA och andra NATO-länder tycker det är fel. Diplomati är alltid att föredra framför vapenskrammel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: