FREDRIK REINFELT

Eftersom den förre statsministern Fredrik Reinfelt är på tapeten så kan jag inte låta bli att delge er en min upplevelse av sagde potentat. Jag och Britt var ute och körde bil när vi på radion hörde potentatens tal strax före valet 2014. Han talade om ”våra fina förortsområden”. Vi tittade på varandra och undrade var han varit; Rosengård? Akalla? Husby? Vivalla? Jag började undra om han druckit! Sedan gick han vidare med sitt heorostratiska ”Svenska folk ni måste öppna edra hjärtan….etc.etc..” Jag höll på att köra i diket! Några månader senare hade den folkvandring han åkallade nått Sverige! Med nu känd omfattning och katastrofala konsekvens, men då var potentaten inte längre ansvarig om han över huvud någonsin var det! Det värsta återstår dock. Det verkar som alla dåliga nyheter kommer när vi lyssnar på radio i bilen. Vi åhörde än en gång potentaten, han hade just flygit helikopter till Kiruna och upptäckt att Sverige är ett glest befolkat land. Potentaten utbrister; ”Jag har sett hur glest befolkat Sverige är så vi har plats för alla som vill komma hit.” Denna gång var vi faktiskt säkra på att potentaten inte var riktigt frisk eller möjligen gravt berusad. Dock, vi hade vant oss vid potentatens obalanserade utsagor så jag klarade att inte köra i diket! Men vi undrar än i denna dag vad potentaten menade: Skall vi köra upp de inkommande flyktingarna till myrarna i norra Sverige, in i skogarna? Vad skall de göra där? Döda mygg? Rensa sly? Vad skall de leva av? Var skall de bo? Ja de finns ju några övergivna gårdar och lador. Kanske där?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: