SNILLE OCH SMAK!

Snille och smak! Ja ni vet nog alla varifrån den gamla one-linern kommer. Inte för att Svenska Akademin visat särskilt mycket av någondera!. År 1989 skämde man ut sig i världen. Nu har man tagit första steget på en Canossa-vandring! När Iran 1989 utfärdade en fatwa mot Salman Rushdie och utfäste en belöning för att döda författaren till boken Satansverserna (en fantastiskt läsvärd bok) vägrade den fega Akademin att fördöma tillaget vilket väckte berättigad kritik och avsky i hela världen. Som en konsekvens av det fega beteendet avgick Lars Gyllensten och Kerstin Ekman ur Akademin. Nu har Iran fått för sig att höja belöningen för ett dödande av författaren Salman Rushdie. Nu med 27 års fördröjning har Akademin vaknat och tar i en artikel i DN avstånd från det iranska tilltaget. Kanske som ett resultat av nya krafter i Akademin. Jag gissar att Sara Danius kanske haft ett finger med i den ändrade inställningen. Alla ni som läst Salman Rushdie vet ju att det här är en Nobelprismässig författare. Att Akademin skulle gå så långt i sin Canossavandring att man tilldelar Salman Rushdie Nobelpriset i litteratur är dock att hoppas på för mycket. I dessa tider får man vara nöjd med det lilla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: