ISLAMISTERNA GÅR FRIA PÅ VÅRA GATOR!

I Sverige finns enligt de senaste uppgifterna från Säk 122 islamister som återvänt från verksamhet i IS i Irak och Syrien. Det går fria (visserligen under övervakning från Säk) på våra gator i Göteborg, Malmö, Stockholm och sannolikt också Örebro.
Hur kan det komma sig?
Om du deltar i planeringen eller logistiken bakom ex ett grovt rån så döms du till fleråriga fängelsestraff. Se exempelvis det s.k. helikopterrånet! Argumentet att det skulle vara fråga om unga och vilseförda män imponerar inte på någon hovrätt när dom skall fastställas i målet!
Jag kan förstå att det kan vara svårt att bevisa att de som återvänt aktivt deltagit i strider eller hållit i någon kniv. Men är inte medhjälp till terrorism eller terrorhandling eller för den delen verksamhet i terrororganisation straffbart i Sverige? Islamisterna i IS har ju själva på video visat upp sina groteska brott, halshuggning med kniv, levande brända, kristna som skjuts i grupp och begravs i vissa fall levande, våldtäkter av unga flickor, etc. Den som tvivlar kan lätt hitta dessa videor på nätet!
Ingen av dessa 122 har lagförts så vitt jag kunnat utröna. Ingen har ställts inför domstol än mindre dömts! Hur kan det komma sig? Säk vet ju vilka de är! Är det för att de är unga och vilseförda islamister? Medhjälp till grovt rån är knappast någon berömvärd handling men aktivt deltagande i den islamistiska organisationen IS (ett av många använda namn, ISIS, Daesh är andra) är väl värre. Dock, de går fria på gatorna i Sverige!
Håller Sverige på att bli en safe-haven för islamistiska terrorister? Mig oroar det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: