Lena Ek och Annie Lööf är ute och cyklar!

Två aktuella politiska kommentarer:

No 1.
Miljöminister Lena Ek kommenterar i dagens Aftonbladet (AB) – EU:s miljökommissionärs skarpa kritik mot Sverige – med följande ord: ”Jag är oerhört arg. … men kommissionen tänker enbart på bevarandeintresset.!
Vi som vill bevara vargen är naturligtvis oerhört tacksamma för det!

Någon på hennes departement borde dock påminna Lena Ek om det gamla talesättet; De är bättre att hålla klaffen och låta folk tro att man är en idiot än att öppna mun och undanröja varje tvivel!

No 2.
Centerpartiet, under svensk politiks floskelmaskin nummer ett Annie Lööf, är på väg mot en politisk sekt. Det nya förslaget till partiprogram är extremt i marknadsliberal riktning (Libertarianskt? Har Annie Lööf förläst sig på pekoralet Ayn Rand?).

Vart tog det gamla viktiga och betydande landsbygdspartiet vägen? C kan med nuvarande inriktning med fördel åka ur riksdagen! Det är ändock dags för ett nationellt upprop om att bilda ett riktigt landsbygdsparti som tar utvecklingen utanför de stora städerna på allvar! Jag har under några år – efter att ha flyttat ut på vischan – följt och diskuterat dessa frågor med många berörda. Jag är numera djup oroad över pågående avveckling av offentlig service, bortfall av banker, bensinstationer och butiker, försämringen av vägar och kommunikationer! På längre sikt är detta en katastrof för landet Sverige, för vår ekonomiska tillväxt och fördelningen av välfärd över landet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: