ARKELSTENS TUNGFOTA KLUNSANDE!

Moderaternas partisekreterare Sofie Arkelsten framstår väl inte som en intellektuell gigant i den offentliga debatten. I synnerhet inte efter hennes oförmåga att över huvud förstå problematiken med som offentligt verksam person att ta emot bjudresor av företag. Men, nu tar hennes tungfota klunsande priset.

Vi som är verksamma ute på den svenska vischan – trots allt flertalet svenskar – ser på fenomenet Almedalen med ett leende överseende. Trots det, vi följer den mediala cirkusen i Visby! I dag rapporteras att moderaterna skall bli ”den nya folkrörelsen!”

Med hjälp av Stockholms-baserade reklambyråer har det moderata partihögkvarteret deklarerat/deklamerat sig som det ”nya arbetarpartiet” ! Nu skall moderaterna, enligt Arkelstens intellektuella klunsande bli en ”ny folkrörelse”.

Man kan bli offer för sin egen retorik, det är väl känt, om man inte håller huvudet kallt. Att marknadsföra sig på ett visst sätt är en sak, att ta sig på allvar i frågan är just allvarligt!

Om man tror att man blir en ”ny folkrörelse” som ett resultat av en reklambyråtext som deklareras från partihögkvarteret så är det minst sagt pinsamt för det parti som jag dessutom stödjer.

Folkrörelser kan naturligtvis – det vet alla som kan en gnutta historia – inte byggas uppifrån via en ukas från ett partihögkvarter. Folkrörelser skapas underifrån av aktiva människor som samlas spontant kring frågor de finner gemensamt viktiga! Det är ju så självklart att det känns pinsamt att skriva det!

Jag vill också minnas att moderaterna en gång tiden deltog i den i hög grad berättigade kritiken av Socialdemokraternas hegemoni över politik och debatt via olika proxy-socialdemokratiska organisationer som fack-klubbar, konsument-cooperationer, hyresgäströrelser, m.m. Dessa användes för att styra opinion och debatt och befolkades av rörelsens C och D-lag. Tack och lov är nämnda organisationer under sönderfall och upplösning! Det är välgörande för både demokrati och maktskifte!

Bevare oss för att de S-styrda återuppstår igen och Gud bevare oss för att vi får nya i moderaternas tjänst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: