Om björn och varg!

Det var väl för väl att det efter omständigheterna gick bra med pojken som råkade väcka upp en björn och blev biten och riven av björnen!

Jag är samtidigt helt fascinerad för att inte säga förundrad!

Ingen ropar på att björnarna är farliga eller skall skjutas. Trots att björn bevisligen river flera människor varje år – företrädesvis jägare – ropar ingen på att de drygt 2000 björnarna är för många eller farliga! Det är ju mycket bra och tyder på sans och balans. Inte ens den björn som rivit pojken skall skjutas vilket förfaller vara ett klokt beslut. I liknande varg hade en varg aldrig kommit undan!

Björnen sover, björnen sover i sitt lugna bo. Han är inte farlig bara man är varlig men man kan dock…

Tänk Er en annan situation! Tänk Er att en varg bara hade stannat upp och hotat med gläfsande efter pojken. Hela den samlade jägarkåren och landets alla rednecks hade samfällt krävt att 20 vargar till borde skjutas eftersom de är så farliga. Ändock har ingen varg i modern tid attackerat människa. Den varg som i slutet av 1800-talet attackerade en människa var en domesticerad varg som släppts fri!

Den lysande miljöministern Andreas Carlgren hade naturligtvis sagt att frågan skall utredas och sedan landat i beslutet att flera vargar måste skjutas med argumentet att man därmed skapar acceptans för fler vargar. Notera den otroliga logiken i detta argument!

Tänk på slädfärden i Selma Lagerlöfs Gösta Berlings Saga, Rödluvan och vargen m.fl! Om du ropar på vargen kommer han och tar dig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: